
Tento recept na kuřecí fajitas rozhodně patří do jídelníčku na všední večer. Marinované kuřecí maso v oblíbených wrapech je lahodné. Fajitas jsou hotové během chvilky a vždycky sklízí nadšení!
Příprava
- Příprava: 20 minut + marinování 1 až 4 hodiny
- Vaření: 10 minut
- Celkem: 30 minut
- Porce: 6
Ingredience
- 4 lžíce řepkového oleje
- 2 lžíce citronové šťávy
- 1 lžička soli
- 1 lžička oregana
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička česnekového prášku
- 1/2 lžičky chilli
- 1/2 lžičky papriky
- 1/2 lžičky drcených vloček červené papriky
- 500 g kuřecích prsou bez kůže a kostí, nakrájených na tenké proužky
- 1/2 střední sladké červené papriky, nakrájené na plátky
- 1/2 střední zelené papriky, nakrájené na plátky
- 4 zelené cibule nakrájené na tenké plátky
- 1/2 šálku nasekané cibule
- 6 tortill
Volitelně: rozdrobený sýr čedar, omáčka taco, salsa, guacamole, nakrájená červená cibule a zakysaná smetana.
Postup
Ve velké míse smíchejte 2 lžíce oleje, citronovou šťávu a koření a přidejte kuře. Otočte, aby se obalilo, a přikryjte. Uložte do chladničky na 1-4 hodiny.
Ve velké litinové pánvi osmahněte papriky a cibuli na zbývajícím oleji, dokud nezměknou. Vyjměte je a udržujte v teple.
Kuře nechte okapat, marinádu vylijte. Na stejné pánvi vařte kuře na středním plameni, dokud nezrůžoví, asi 5-6 minut. Vraťte směs paprik do pánve a prohřejte ji.
Lžící dejte náplň do středu tortilly; přeložte ji na polovinu.
TIPY NA KUŘECÍ FAJITAS
Fajitas jsou úžasně flexibilní a všestranné! Chcete-li ušetřit čas přípravy, použijte kuřecí stehna. Jsou o něco větší než proužky kuřecích prsou, takže nezapomeňte přidat dostatek času na jejich propečení. Kuřecí maso můžete nahradit steakem, tofu nebo třeba žampiony. Nebo vynechejte bílkoviny a přidejte zeleninu.
Výživové hodnoty – 1 fajita
- 369 kalorií
- 15 g tuku (2 g nasycených tuků)
- 63 mg cholesterolu
- 689 mg sodíku
- 30 g sacharidů (2 g cukrů)
- 1 g vlákniny
- 28 g bílkovin