Chutné kuřecí Fajitas – recept

DressingyHlavní jídlaKuřecí masoSlané recepty

Tento recept na kuřecí fajitas rozhodně patří do jídelníčku na všední večer. Marinované kuřecí maso v oblíbených wrapech je lahodné. Fajitas jsou hotové během chvilky a vždycky sklízí nadšení!

Příprava

  • Příprava: 20 minut + marinování 1 až 4 hodiny
  • Vaření: 10 minut
  • Celkem: 30 minut
  • Porce: 6

Ingredience

  • 4 lžíce řepkového oleje
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička oregana
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička česnekového prášku
  • 1/2 lžičky chilli
  • 1/2 lžičky papriky
  • 1/2 lžičky drcených vloček červené papriky
  • 500 g kuřecích prsou bez kůže a kostí, nakrájených na tenké proužky
  • 1/2 střední sladké červené papriky, nakrájené na plátky
  • 1/2 střední zelené papriky, nakrájené na plátky
  • 4 zelené cibule nakrájené na tenké plátky
  • 1/2 šálku nasekané cibule
  • 6 tortill

Volitelně: rozdrobený sýr čedar, omáčka taco, salsa, guacamole, nakrájená červená cibule a zakysaná smetana.

Postup

Ve velké míse smíchejte 2 lžíce oleje, citronovou šťávu a koření a přidejte kuře. Otočte, aby se obalilo, a přikryjte. Uložte do chladničky na 1-4 hodiny.

Ve velké litinové pánvi osmahněte papriky a cibuli na zbývajícím oleji, dokud nezměknou. Vyjměte je a udržujte v teple.
Kuře nechte okapat, marinádu vylijte. Na stejné pánvi vařte kuře na středním plameni, dokud nezrůžoví, asi 5-6 minut. Vraťte směs paprik do pánve a prohřejte ji.

Lžící dejte náplň do středu tortilly; přeložte ji na polovinu.

TIPY NA KUŘECÍ FAJITAS

Fajitas jsou úžasně flexibilní a všestranné! Chcete-li ušetřit čas přípravy, použijte kuřecí stehna. Jsou o něco větší než proužky kuřecích prsou, takže nezapomeňte přidat dostatek času na jejich propečení. Kuřecí maso můžete nahradit steakem, tofu nebo třeba žampiony. Nebo vynechejte bílkoviny a přidejte zeleninu.

Výživové hodnoty – 1 fajita

  • 369 kalorií
  • 15 g tuku (2 g nasycených tuků)
  • 63 mg cholesterolu
  • 689 mg sodíku
  • 30 g sacharidů (2 g cukrů)
  • 1 g vlákniny
  • 28 g bílkovin
IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang