
Milujete mexickou kuchyni? Pak si jistě pochutnáte na těchto lahodných carnitas, které představují nejen vynikající náplň do tortilly, ale můžete si je vychutnat například také s rýží.
Příprava
- Příprava: 15 minut
- Vaření: 6 hodin
- Celkem: 6 hodin 15 minut
Ingredience
- Sušené oregano (1 lžíce)
- Drcený kmín (2 lžičky)
- Olivový olej (1 lžíce)
- Vepřové maso bez kosti (2 kg)
- Sůl (2 1/2 lžičky)
- Pepř
- Nakrájená cibule (1 ks)
- Krájená jalapeňo paprička (1 ks)
- Rozdrcený česnek (4 stroužky)
- Šťáva ze dvou pomerančů
Postup
Opláchněte a osušte vepřové maso a okořeňte solí, pepřem, oreganem a kmínem. Vložte maso do pomalého hrnce a přikryjte ho cibulí, jalapeňo papričkou a drceným česnekem. Nakonec přidejte šťávu z pomerančů. Zapněte pomalý hrnec na nejvyšší stupeň a vařte 7 hodin. Po ukončení varu vyjměte maso z pomalého hrnce, nechte vychladnout a poté vidličkami natrhejte na kousky.
Ve větší pánvi rozpalte lžíci oleje. Přidejte vepřové, promíchejte, a počkejte, dokud se neodpaří okolní šťáva. Maso můžete podávat jako náplň v tortillách nebo s vhodnou přílohou.