Recept na mexické Carnitas v pomalém hrnci

Hlavní jídlaMasoPomalý hrnecSlané receptyVepřové maso
carnitas-recept

Milujete mexickou kuchyni? Pak si jistě pochutnáte na těchto lahodných carnitas, které představují nejen vynikající náplň do tortilly, ale můžete si je vychutnat například také s rýží.

Příprava

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 6 hodin
  • Celkem: 6 hodin 15 minut

Ingredience

  • Sušené oregano (1 lžíce)
  • Drcený kmín (2 lžičky)
  • Olivový olej (1 lžíce)
  • Vepřové maso bez kosti (2 kg)
  • Sůl (2 1/2 lžičky)
  • Pepř
  • Nakrájená cibule (1 ks)
  • Krájená jalapeňo paprička (1 ks)
  • Rozdrcený česnek (4 stroužky)
  • Šťáva ze dvou pomerančů

Postup

Opláchněte a osušte vepřové maso a okořeňte solí, pepřem, oreganem a kmínem. Vložte maso do pomalého hrnce a přikryjte ho cibulí, jalapeňo papričkou a drceným česnekem. Nakonec přidejte šťávu z pomerančů. Zapněte pomalý hrnec na nejvyšší stupeň a vařte 7 hodin. Po ukončení varu vyjměte maso z pomalého hrnce, nechte vychladnout a poté vidličkami natrhejte na kousky.

Ve větší pánvi rozpalte lžíci oleje. Přidejte vepřové, promíchejte, a počkejte, dokud se neodpaří okolní šťáva. Maso můžete podávat jako náplň v tortillách nebo s vhodnou přílohou.

IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang