Hovězí dušené v pomalém hrnci – recept

Hlavní jídlaHovězí masoMasoPomalý hrnec

Hovězí dušené v pomalém hrnci je snadný a chutný způsob, jak s minimálním úsilím dostat na stůl chutnou a uklidňující večeři. Hovězí maso a zelenina se vaří společně v aromatickém vývaru, takže výsledkem jsou neuvěřitelně křehké a šťavnaté kousky masa a voňavá zelenina v husté a pikantní omáčce. Nejlepší je, že díky pomalému hrnci je proces dušení hovězího masa téměř bez námahy.

Přípravu dušeného hovězího masa z pomalého hrnce začněte tím, že nakrájíte 2 kg oblíbeného hovězího masa na kostky a osolíte a opepříte. Kostky hovězího masa vložte do pomalého hrnce a přidejte na kostičky nakrájenou mrkev a brambory.

Do pomalého hrnce přidejte plechovku hovězího vývaru (nebo domácí vývar, pokud ho máte) a poté jej nastavte na 8 hodin na nízký stupeň. Protože pomalý hrnec udělá všechnu práci, stačí jen počkat, až se lahodně připravené dušené hovězí maso z pomalého hrnce dokončí.

Po uplynutí 8 hodin je hovězí maso vidličkou změklé a zelenina je uvařená. Chcete-li pokrmu dodat další chuť, můžete do něj vmíchat lžíci worcestrové omáčky a trochu dijonské hořčice a ještě několik minut povařit.

Výsledkem je aromatické a vydatné dušené hovězí maso se zeleninou nasycenou všemi pikantními chutěmi hovězího vývaru, hořčice a worcesteru. Hovězí maso je křehké a zelenina je lahodně sladká a jemná.

Podávejte toto dušené hovězí maso s bramborovou kaší nebo křupavým chlebem a získáte uklidňující jídlo, na kterém si pochutná celá rodina.

Chcete-li si kdykoli v týdnu připravit snadnou a chutnou večeři, vyzkoušejte toto klasické dušené hovězí s mrkví a bramborem v pomalém hrnci. Zaručeně potěší chuťové buňky a je dostatečně vydatné, aby se bříška všech naplnila a byla spokojená.

Pokud jste milovníci hovězího masa, vyzkoušejte i další recepty:

Hovězí dušené v pomalém hrnci – recept

Vyzkoušejte náš recept na hovězí maso pomalu vařené v hrnci 10 až 12 hodin na nízkém stupni. Netrpělivé strávníky jistě potěší informace, že při vysoké teplotě stačí i 4 hodiny, při střední 8 hodin k tomu, aby bylo maso křehké a stále šťavnaté. Tento recept je na 6 porcí.

Ingredience na hovězí dušené v pomalém hrnci

  • 1 kg hovězího masa nakrájeného na větší kousky
  • ¼ šálku hladké mouky
  • ½ lžičky soli
  • ½ lžičky mletého černého pepře
  • 1,5 šálku hovězího vývaru
  • 4 střední mrkve nakrájené na plátky
  • 3 střední brambory nakrájené na kostičky
  • 1 střední cibule, nakrájená na kousky
  • 1 stonek celeru, nakrájený
  • 1 lžička worcestrové omáčky
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1 stroužek drceného česneku
  • 1 velký bobkový list

Postup na hovězí dušené v pomalém hrnci

  1. Vložte maso do pomalého hrnce.
  2. V malé misce smíchejte mouku, sůl a pepř.
  3. Nasypte ji na maso a míchejte, dokud se maso neobalí.
  4. Přidejte hovězí vývar, mrkev, brambory, cibuli, celer, worcestrovou omáčku, papriku, česnek a bobkový list a všechno promíchejte.
  5. Přikryjte a vařte, dokud hovězí maso nezměkne natolik, že se dá roztrhat vidličkou.
  6. Při nízké teplotě to trvá 8 až 12 hodin, při vysoké stačí 4 až 6 hodin.
Díky pomalému hrnci je proces dušení hovězího masa téměř bez námahy.

Hovězí guláš v pomalém hrnci – recept

Dušené hovězí maso je vydatný, uklidňující pokrm, který se snadno připravuje a je ideální pro jídla v chladném počasí. V tomto receptu se hovězí maso a zelenina pomalu vaří v bohaté omáčce a výsledkem je aromatický a jemný guláš, který vás jistě potěší. Vyzkoušejte tedy hovězí guláš v pomalém hrnci ještě dnes!

Ingredience na hovězí guláš v pomalém hrnci

  • hovězí dušené maso nakrájené na kostky
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 2 stroužky česneku, prolisované
  • 1 cibule nakrájená na kostičky
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 2 mrkve nakrájené na kostičky
  • 2 řapíky celeru nakrájené na kostičky
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 2 bobkové listy
  • 2 šálky hovězího vývaru
  • 2 lžíce worcestrové omáčky
  • 2 lžíce červeného vinného octa
  • sůl a pepř podle chuti

Postup na hovězí guláš v pomalém hrnci

  1. Olej rozehřejte na velké pánvi na středním plameni.
  2. Přidejte kostky hovězího masa a opékejte je ze všech stran, asi 5 minut.
  3. Hovězí maso vyjměte a dejte stranou.
  4. Do pánve přidejte česnek a cibuli a vařte je do změknutí, asi 4 minuty.
  5. Přidejte rajčatový protlak, mrkev, celer, tymián, oregano a bobkové listy a vařte další 3 minuty.
  6. Přidejte hovězí vývar, worcestrovou omáčku, červený vinný ocet a sůl a pepř.
  7. Povařte několik minut, aby se omáčka zredukovala.
  8. Směs přendejte do pomalého hrnce a přidejte kostky hovězího masa.
  9. Přikryjte a vařte na nízkém stupni 8-10 hodin nebo na vysokém stupni 4-6 hodin.
  10. Guláš podávejte horký s vařenými bramborami nebo křupavým chlebem.

Hovězí vývar v pomalém hrnci – recept

Hovězí vývar v pomalém hrnci je snadný a chutný recept, který zvládne každý. Tento recept je dostatečně jednoduchý na to, abyste podle něj připravili lahodný vývar, který můžete použít téměř do jakékoli polévky, guláše nebo jiných pokrmů. Je velmi zdravý a plný minerálů, vitaminů a antioxidantů.

Ingredience na hovězí vývar v pomalém hrnci

  • 2 kg hovězích kostí
  • 2 lžíce kokosového oleje
  • 1 cibule nakrájená na kostičky
  • 4 mrkve nakrájené na kostičky
  • 2 řapíky celeru nakrájené na kostičky
  • 6 stroužků česneku, prolisovaných
  • 3 bobkové listy
  • 2 lžíce jablečného octa
  • 2 lžičky mořské soli
  • 1 lžička černého pepře
  • 8-10 šálků filtrované vody

Postup na hovězí vývar v pomalém hrnci

  1. Začněte tím, že v pomalém hrnci rozehřejete kokosový olej a přidáte do něj hovězí kosti.
  2. Poté přidejte na kostičky nakrájenou cibuli, mrkev, celer, prolisovaný česnek, bobkové listy, ocet, mořskou sůl a pepř.
  3. Poté přilijte 8-10 šálků filtrované vody, aby byly suroviny jen zakryty.
  4. Přiklopte pokličkou a nastavte pomalý hrnec na nízkou teplotu na 8-10 hodin.
  5. Jakmile se vývar dovaří, sceďte kosti a zeleninu a vyhoďte je.
  6. Hovězí vývar nechte vychladnout na pokojovou teplotu a poté jej uložte do uzavřené nádoby v chladničce.
Hovězí vývar v pomalém hrnci je snadný a chutný recept, který zvládne každý.

Recepty v pomalém hrnci

Příprava zdravých a chutných jídel nemusí v kuchyni zabrat celé hodiny. S pomocí pomalého hrnce můžete své oblíbené recepty uvařit snadno a za minimální dobu. Recepty v pomalém hrnci jsou vynikající volbou pro ty, kteří jsou zaneprázdněni nebo jen chtějí připravit jídlo s minimálním úsilím.

Recepty v pomalém hrnci představují skvělý způsob, jak připravit snadná jídla, která jsou chutná a zdravá. Navíc můžete pomalý hrnec použít k přípravě téměř všech druhů jídel, od tacos po polévky a masové pokrmy. Můžete jej také použít k přípravě všeho možného od předkrmů až po dezerty, takže si každý najde něco pro sebe.

Abyste z receptů v pomalém hrnci získali co nejvíce chutí, měli byste přidávat ingredience ve správném pořadí a poté je nechat co nejdéle odležet. Pokud například připravujete dušené maso, je nejlepší nejprve přidat zeleninu, poté tekutinu a nakonec maso. Dalším tipem je nepřidávat příliš mnoho tekutiny; zabráníte tak tomu, aby se pokrm příliš rozmočil.

Snadné recepty pro pomalé vaření

Pokud se v kuchyni teprve rozkoukáváte, tyto snadné recepty pro pomalé vaření jsou skvělým začátkem.

Lasagne v pomalém hrnci

V pomalém hrnci připravíte lasagne: Snadný pokrm z těstovin, který vás určitě potěší, připravíte v pomalém hrnci. Navrstvěte lasagne, omáčku, sýr mozzarella a oblíbené přílohy a nechte je uvařit.

Vepřové maso v pomalém hrnci

Zkuste pomalý hrnec na vepřové maso: Chcete-li si rychleji a snáze připravit vepřové maso, vyzkoušejte pomalý hrnec na vepřové maso. Stačí ochutit vepřovou plec bylinkami a kořením a pak ji nechat několik hodin pomalu vařit. Když je vepřové maso hotové, naklepejte ho a podávejte s houskami na lahodný sendvič.

Mac and Cheese v pomalém hrnci

Všichni milují makarony se sýrem a nyní je tu jejich snadná verze pro pomalé vaření. Začněte kombinací makarónů se smetanovou sýrovou omáčkou a kořením. Směs nalijte do pomalého hrnce a nechte ji vařit asi 2 hodiny.

Recepty pro středně pokročilé v pomalém hrnci

Pokud se cítíte odvážně, vyzkoušejte tyto středně pokročilé recepty pro pomalé vaření.

Šafránové rizoto v pomalém hrnci

Pomocí pomalého hrnce proměňte zrna a vývar v bohaté a krémové rizoto. Začněte přidáním ingrediencí do pomalého hrnce a poté je nechte za občasného míchání společně vařit, dokud nebude rizoto husté a krémové.

Vepřový bůček v pomalém hrnci

Šťavnatý vepřový bůček se připravuje snadněji, než si myslíte. Začněte tím, že plátky vepřového bůčku okořeníte různými bylinkami a kořením a pak je nechte několik hodin pomalu vařit. Vepřové maso bude po upečení mimořádně křehké a připravené k servírování.

Ragu v pomalém hrnci

Pomocí pomalého hrnce proměňte mleté hovězí maso v bohaté a aromatické ragú. Jednoduše přidejte všechny ingredience do pomalého hrnce a nechte je několik hodin společně vařit. Ragú podávejte na uvařených těstovinách a pochutnejte si.

Pokročilé recepty pro pomalé vaření

Tyto pokročilé recepty pro pomalé vaření vás jistě zaujmou.

Phó v pomalém hrnci

Vezměte své chuťové pohárky na výlet do Vietnamu s verzí phó připravenou v pomalém hrnci. Začněte přípravou aromatického vývaru a poté přidejte hovězí maso, nudle a bylinky a koření. Nechte pomalý hrnec pracovat a během chvilky budete mít lahodnou mísu phó.

Hovězí žebírka v pomalém hrnci

Hovězí žebírka, která se rozplývají v ústech, se v pomalém hrnci připravují snadněji, než si myslíte. Začněte tím, že hovězí žebírka ochutíte solí, pepřem a oblíbeným kořením a poté je obložte zeleninou a vývarem. Nechte pomalý hrnec pracovat a vychutnejte si výsledek.

Pastýřský koláč v pomalém hrnci

Pohodlné jídlo v té nejlepší podobě. Začněte tím, že v pomalém hrnci smícháte mleté hovězí maso, zeleninu, brambory a aromatickou omáčku a necháte je několik hodin společně vařit. Když je hotovo, obložte hovězí maso bramborovou kaší a posypte sýrem, pak ho vraťte do pomalého hrnce a dopečte.

Ať už jste začátečník, nebo zkušený kuchař, recepty v pomalém hrnci jsou skvělým způsobem, jak si doma připravit chutné pokrmy.

Hovězí maso

Hovězí maso je jedním z nejoblíbenějších druhů masa na celém světě a je důležitou součástí mnoha receptů. Má vysoký obsah bílkovin, bohatou chuť a je plné základních živin. Pokud hledáte potravinu bohatou na bílkoviny, kterou byste mohli zařadit do svého jídelníčku, zvažte možnost vyzkoušet hovězí maso.

Nezapomeňte hovězí maso správně tepelně upravit, abyste zajistili jeho nezávadnost.

Hovězí maso je všestranný druh masa, který lze použít do různých pokrmů. Hovězí maso je klíčovou složkou mnoha receptů, od hamburgerů a steaků až po dušené maso a kari. Lze ho připravovat různými způsoby, od dušení až po pečení.

Ať už jste kuchař začátečník nebo zkušený kuchař, hovězí maso je skvělý způsob, jak dodat chuť a výživu každému jídlu.

Hovězí maso má také vysoký obsah bílkovin, které pomáhají budovat a udržovat svalovou hmotu. Má také vysoký obsah železa, zinku a vitaminů skupiny B, které pomáhají udržovat naše tělo silné a zdravé. Tyto vitaminy a minerály také pomáhají udržovat funkční imunitní systém a mohou podporovat zdravé vlasy, kůži a nehty.

Při nákupu hovězího masa je důležité hledat bio hovězí maso krmené trávou. Hovězí maso krmené trávou je libovější než hovězí maso krmené obilím, má vyšší obsah zdravých omega-3 mastných kyselin a je výživnější.

Má také bohatší chuť. Pokud si chcete být jisti, že vaše hovězí maso je co nejzdravější, nezapomeňte zkontrolovat etiketu, zda se jedná o certifikované ekologické hovězí maso krmené trávou.

V neposlední řadě nezapomeňte hovězí maso správně tepelně upravit, abyste zajistili jeho nezávadnost. Mleté hovězí maso by mělo být vždy uvařeno na vnitřní teplotu alespoň 71 °C. Steaky, pečeně a další kusy hovězího masa by měly být uvařeny na vnitřní teplotu nejméně 63 °C.

Hovězí maso je skvělý způsob, jak dodat každému jídlu bílkoviny, chuť a důležité vitamíny a minerály. Z hovězího masa můžete připravit nekonečné množství receptů, od hamburgerů a steaků až po kari a dušené maso.

Nezapomeňte se poohlédnout po bio hovězím mase krmeném trávou a vždy vařte hovězí maso na doporučenou teplotu, abyste zajistili jeho nezávadnost.

Dušená mrkev s hovězím masem – recept

Pokud jde o dušené maso, neexistuje snad klasičtější kombinace než hovězí maso a mrkev. Tato kombinace je základem domácí kuchyně po celé generace a kombinace chuti a textury, která vzniká při společném vaření hovězího masa a mrkve, je prostě nepřekonatelná.

Pokud hledáte vydatný a chutný hlavní chod, s touto klasickou verzí dušené mrkve s hovězím masem neuděláte chybu. Snadno se připravuje a je to skvělý způsob, jak využít hovězí maso, které vám možná zbylo v lednici.

Ingredience na dušenou mrkev s hovězím masem

  • 1,5 kg hovězího masa nakrájeného na kostky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku, prolisované
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžičku sušeného oregana
  • 1 lžička papriky
  • 6-8 mrkví nakrájených na centimetrové kousky
  • 2 šálky hovězího vývaru
  • sůl a pepř podle chuti

Postup na dušenou mrkev s hovězím masem

  1. Ve velkém hrnci na středním ohni rozehřejte olivový olej.
  2. Jakmile se olej rozpálí, přidejte kostky hovězího masa a vařte je, dokud nezhnědnou a nejsou propečené, asi 5-7 minut.
  3. Do hrnce přidejte česnek, rajčatový protlak, oregano a papriku a promíchejte.
  4. Přidejte mrkev a hovězí vývar a přiveďte k varu.
  5. Hrnec přikryjte a snižte teplotu na minimum.
  6. Vařte asi 20 minut, nebo dokud hovězí maso a mrkev nezměknou.
  7. Jakmile jsou hovězí maso a mrkev uvařené, osolte je podle chuti a opepřete.
  8. Podávejte horké.

Hovězí na zelenině – recept

Hovězí maso na zelenině je všestranný a chutný pokrm, který si mohou vychutnat jak milovníci masa, tak i zeleniny. Rychlá a jednoduchá příprava tohoto pokrmu jistě potěší všechny u jídelního stolu. Ať už se podává jako hlavní chod nebo jako příloha, hovězí maso na zelenině se jistě stane oblíbeným.

Ingredience na hovězí na zelenině

  • 450 g libového mletého hovězího masa
  • 1 střední cibule nakrájená nadrobno
  • 2 stroužky česneku, prolisované
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 červená paprika nakrájená na kostičky
  • 1 zelená paprika, nakrájená na kostičky
  • 2 mrkve nakrájené na kousky
  • 2 řapíky celeru, nakrájené
  • 1/2 šálku hovězího vývaru s nízkým obsahem sodíku
  • 1/4 šálku rajčatového protlaku
  • 2 lžíce worcestrové omáčky
  • 1 čajová lžička tymiánu
  • 1 lžička rozmarýnu
  • 1/2 lžičky černého pepře
  • 2 šálky vody

Postup na hovězí na zelenině

  1. Ve velkém hrnci na středním ohni zahřejte olivový olej.
  2. Přidejte cibuli a česnek a smažte je 3 minuty, dokud se nerozvoní.
  3. Přidejte papriku, mrkev a celer a smažte dalších 5 minut.
  4. Přidejte mleté hovězí maso a vařte, dokud už není růžové.
  5. Do pánve přidejte hovězí vývar, rajčatový protlak, worcestrovou omáčku, tymián, rozmarýn a pepř.
  6. Promíchejte a přiveďte k varu.
  7. Jakmile se směs začne vařit, snižte teplotu na minimum a přilijte vodu.
  8. Za občasného míchání vařte 30 minut.
Hovězí maso má vysoký obsah železa, zinku a vitaminů skupiny B.

Hovězí na kořenové zelenině – recept

Tento chutný pokrm z hovězího masa a zeleniny je ideálním komfortním jídlem pro chladné dny. Podávejte ho s přílohou oblíbených salátů nebo zeleniny nebo si ho vychutnejte jako chutný hlavní chod. Experimentujte s různými chutěmi vybrané zeleniny a upravte koření podle své chuti.

Ingredience na hovězí na kořenové zelenině

  • 450 g libového hovězího masa – steak ze svíčkové, zbavený tuku a nakrájený na kostky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku, prolisované
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • sůl a černý pepř podle chuti
  • 4 mrkve, nakrájené na kousky
  • 2 pastináky, nakrájené na kousky
  • 2 červené řepy, oloupané a nakrájené na kousky
  • 2 tuříny, nakrájené na kousky
  • 1 cibule nakrájená na kostičky
  • 2 šálky hovězího vývaru
  • nasekaná pažitka nebo petrželka na ozdobu (nepovinné)

Postup na hovězí na kořenové zelenině

  1. Olivový olej rozehřejte na velké pánvi na středním plameni.
  2. Na pánev přidejte kostky hovězího masa a okořeňte je česnekem, tymiánem, solí a pepřem podle chuti.
  3. Za občasného míchání vařte několik minut, dokud hovězí kostky na povrchu nezhnědnou.
  4. Přidejte na pánev všechnu nakrájenou zeleninu a za častého míchání vařte dalších pět minut.
  5. Do pánve přidejte hovězí vývar a přiveďte k varu.
  6. Snižte teplotu na minimum a vařte 15 minut, nebo dokud nejsou hovězí maso a zelenina uvařené.
  7. Hovězí maso a kořenovou zeleninu podávejte na lůžku z oblíbených obilovin nebo bramborové kaše a podle potřeby ozdobte pažitkou nebo petrželkou.

Hovězí na víně s kořenovou zeleninou – recept

Dopřejte si požitkářskou večeři podle tohoto jedinečného, chuťově výrazného receptu na hovězí na víně s kořenovou zeleninou. Šťavnaté hovězí maso, pikantní kořenová zelenina a bohatá omáčka z redukovaného vína dohromady tvoří působivé předkrmy, které vás jistě potěší. Aromatické chutě tohoto pokrmu z něj dělají ideální volbu pro každou příležitost, od intimní večeře až po rodinné oslavy.

Ingredience na hovězí na víně s kořenovou zeleninou

  • 900 g dušeného hovězího masa
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 šálek hovězího vývaru
  • 1 šálek suchého červeného vína
  • 1 bobkový list
  • 1 lžíce čerstvé nasekané petrželky, šalvěje a tymiánu.
  • 1 lžička uzené papriky, česnekového prášku, cibulového prášku
  • 1/2 čajové lžičky černého pepře, soli
  • 1/4 čajové lžičky kajenského pepře
  • 1 velká cibule, nakrájená nadrobno
  • 2 velké mrkve, nakrájené na kousky
  • 2 velké řapíky celeru, nakrájené
  • 4 střední brambory, oloupané a nakrájené na kostky
  • 1 velký pastinák, tuřín, brukev, oloupané a nakrájené na kostičky

Postup na hovězí na víně s kořenovou zeleninou

  1. Na velké pánvi rozehřejte na středním plameni 1 lžíci olivového oleje.
  2. Přidejte dušené hovězí maso a opečte ho ze všech stran, asi 8 minut.
  3. Jakmile hovězí maso zhnědne, vyjměte ho z pánve a dejte stranou.
  4. Do pánve přidejte zbývající 1 lžíci olivového oleje.
  5. Na pánev přidejte cibuli, mrkev, celer a brambory a vařte je do změknutí, asi 5 minut.
  6. Na pánev přidejte pastinák, tuřín a brukev a vařte dalších 5 minut.
  7. Do pánve přidejte hovězí vývar, červené víno, bobkový list, petrželku, šalvěj, tymián, uzenou papriku, česnekový prášek, cibulový prášek, černý pepř, sůl a kajenský pepř.
  8. Promíchejte, aby se vše spojilo.
  9. Směs přiveďte k varu a poté snižte teplotu na minimum.
  10. Vařte 40 minut nebo dokud zelenina nezměkne a omáčka se nezredukuje na hustou konzistenci.
  11. Do pánve vraťte opečené hovězí maso a vařte dalších 10 minut nebo dokud není hovězí maso propečené.
  12. Hovězí maso na víně se vší zeleninou a omáčkou podávejte na horké dušené rýži nebo bramborové kaši.
Hovězí maso má také vysoký obsah bílkovin, které pomáhají budovat a udržovat svalovou hmotu.

Hovězí kýta

Hovězí kýta je jedním z nejpodceňovanějších kusů hovězího masa, ale zároveň je to jeden z nejchutnějších a cenově nejdostupnějších kusů. Hovězí kýta se porcuje ze spodní části zadní části krávy, takže obsahuje velké množství tuku a je známá svou intenzivní chutí.

Vysoký obsah tuku v hovězím zadním mase přispívá k tomu, že je při tepelné úpravě křehké a šťavnaté, takže je ideálním kusem masa pro grilování, pečení, dušení a dokonce i pomalé vaření.

Hovězí kýta je hospodárná, chutná a zdravá volba. Jedná se o přirozeně libový kus hovězího masa, takže má méně tuku, méně kalorií a velmi snadno se připravuje. Jedinečná kombinace lahodné chuti, křehkosti a zdraví prospěšných vlastností z něj činí skvělou volbu pro lidi, kteří chtějí vyvážit svůj jídelníček.

I přes svou cenovou dostupnost je hovězí zadní stále mimořádně univerzálním kusem hovězího masa. Často se používá k přípravě klasických pokrmů, jako je pečeně, dušené maso a chilli. Kromě toho se dá nakrájet na tenké plátky a použít na smažení, sendviče, a dokonce i na výrobu steakových proužků. Intenzivní chuť tohoto kusu masa je ideální pro marinování – marináda pomáhá maso ještě více zkřehnout a zvýraznit jeho chuť.

Hovězí kýta je jedním z nejvíce podceňovaných kusů hovězího masa, ale rozhodně stojí za vyzkoušení. Ať už hledáte ekonomicky výhodnou volbu pro příští nedělní pečeni, sendvič nebo smaženici, díky neuvěřitelné chuti a křehkosti tohoto kusu se jistě stane vaším oblíbeným! Připravte si tedy hovězí zadní recept a nebude zklamáni!

Hovězí zadní kýta – recept   

Pokud jde o šťavnatou a lahodnou hovězí kýtu, nic se jí nevyrovná. Ať už hovězí kýtu grilujete, pečete, udíte nebo dusíte, můžete ji připravit různými způsoby, které přinesou na váš stůl výjimečnou chuť.

Stačí jen několik jednoduchých ingrediencí a základní kuchyňské náčiní a během okamžiku můžete mít na stole chutné a vydatné jídlo. Šťavnatou hovězí kýtu si vychutnejte s pečenou zeleninou nebo bramborami jako kompletní jídlo.

Ingredience na hovězí zadní kýtu

  • 1400-1800 g hovězí kýty
  • 6 lžic olivového oleje
  • sůl a pepř podle chuti
  • 1 cibule nakrájená na kostičky
  • 2 stroužky česneku, prolisované
  • 2 šálky hovězího vývaru
  • 2 lžíce čerstvých bylinek, například rozmarýnu a tymiánu
  • 2 bobkové listy
  • 2 lžíce másla

Postup na hovězí zadní kýtu

  1. Předehřejte troubu na 190 °C.
  2. Hovězí kýtu potřete olivovým olejem a osolte a opepřete.
  3. Hovězí maso vložte do pekáče a přidejte cibuli, česnek a bylinky.
  4. Přilijte hovězí vývar a přidejte bobkové listy.
  5. Přikryjte pánev alobalem a hovězí maso pečte přibližně 2,5 hodiny.
  6. Odstraňte alobal a zapněte troubu na 200 °C.
  7. Hovězí maso potřete máslem a vraťte do trouby na dalších 30 minut nebo dokud není hovězí maso upečené na požadovanou teplotu.
  8. Vyjměte hovězí maso z trouby a před podáváním jej nechte 10 minut odpočívat.
Hovězí kýta je libový kus masa, takže má méně tuku, méně kalorií a velmi snadno se připravuje.

Hovězí váleček – recept 

Pro zpestření vyzkoušejte tento lahodný recept na hovězí váleček. Tento pikantní pokrm se snadno připravuje a je plný chuti. Vrstvy hovězího masa, cibule a čerstvých bylinek zabalené do slaniny a pomalu upečené k dokonalosti se jistě stanou oblíbenými v rodině.

Ingredience na hovězí váleček

  • 2 steaky z hovězího válečku
  • 2 velké cibule nakrájené na kostičky
  • 2 stroužky česneku, prolisované
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce čerstvého oregana, nasekané
  • 2 lžíce čerstvého tymiánu, nasekané
  • 2 lžíce čerstvé petrželky, nasekané
  • sůl a pepř
  • 8 proužků slaniny

Postup na hovězí váleček

  1. Předehřejte troubu na 150 °C.
  2. Na velké pánvi na středním ohni rozehřejte olivový olej.
  3. Přidejte cibuli a česnek a vařte, dokud nezměknou, asi pět minut.
  4. Přidejte oregano, tymián, petrželku, sůl a pepř a promíchejte.
  5. Směs cibule a bylinek rozetřete na steaky.
  6. Každý steak pevně srolujte a zajistěte proužky slaniny.
  7. Závitky položte do pekáče švem dolů.
  8. Pečte v předehřáté troubě 45 minut, nebo dokud nejsou slanina a hovězí maso zcela propečené.
  9. Před nakrájením na silná kolečka a podáváním nechte 10 minut odpočívat.

Hovězí kýta recepty

Hovězí kýta je chutný a všestranný kus hovězího masa, který lze použít v celé řadě receptů. Hovězí zadní kýta má velký kulinářský potenciál, který lze využít od pomalého pečení až po dušení. Zde je seznam nejlepších receptů na hovězí zadní, na které se vám budou sbíhat sliny.

Dušená zelenina a hovězí kýta

Tento recept je jednoduchý, ale naprosto vynikající. Začněte dušením cibule, mrkve a celeru v hovězím vývaru a poté přidejte na kostičky nakrájenou hovězí kýtu. Vařte hodinu a půl, dokud zelenina a hovězí maso nejsou uvařené. Nakonec přidejte nasekanou čerstvou petrželku pro lepší chuť a máte hotovo.

Pomalu vařená hovězí kýta na kari

Pokud chcete chuť hovězí kýty trochu vylepšit, zkuste si připravit pikantní kari. Začněte opékáním hovězích kostek, dokud lehce nezhnědnou, a poté přidejte různé oblíbené kari koření. Nakonec kari pomalu vařte několik hodin a na konci vmíchejte trochu kokosového mléka, aby bylo ještě bohatší.

Chilli z hovězí kýty

Vydatný pokrm, který jistě potěší, je toto chilli z hovězí kýty. Začněte opékáním kostek hovězího masa na pánvi, dokud lehce nezhnědne, a poté přidejte směs oblíbeného chilli koření. Chilli vařte několik hodin, dokud nezíská hustou a vydatnou konzistenci. Podávejte s kopečkem zakysané smetany a strouhaným sýrem.

Marinované kostky hovězí kýty

Hovězí kýta získá lahodnou a pikantní chuť, když ji naložíte do směsi olivového oleje, balzamikového octa a bylinek. Ujistěte se, že jsou kostky hovězího masa v marinádě zcela obalené, a poté je nechte několik hodin odležet. Nakonec kostky hovězího masa navlékněte na špejle a grilujte je na středním žáru, dokud nejsou propečené.

Ať už si vyberete jakýkoli z těchto receptů na hovězí kýtu, jedno je jisté – čeká vás vynikající jídlo. Díky těmto receptům můžete prozkoumat mnoho kulinářských možností hovězí kýty a zjistit, proč je tak oblíbeným kusem hovězího masa.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang