Hovězí dušené v pomalém hrnci – recept

Hlavní jídlaHovězí masoMasoPomalý hrnec
hovezi-v-pomalem-hrnci

Vyzkoušejte náš recept na hovězí maso pomalu vařené v hrnci 10 až 12 hodin na nízkém stupni. Netrpělivé strávníky jistě potěší informace, že při vysoké teplotě stačí i 4 hodiny, při střední 8 hodin k tomu, aby bylo maso křehké a stále šťavnaté.

Ingredience na 6 porcí

  • 1 kg hovězího masa nakrájeného na větší kousky
  • ¼ šálku hladké mouky
  • ½ lžičky soli
  • ½ lžičky mletého černého pepře
  • 1,5 šálku hovězího vývaru
  • 4 střední mrkve nakrájené na plátky
  • 3 střední brambory nakrájené na kostičky
  • 1 střední cibule, nakrájená na kousky
  • 1 stonek celeru, nakrájený
  • 1 lžička worcestrové omáčky
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1 stroužek drceného česneku
  • 1 velký bobkový list

Postup

  1. Vložte maso do pomalého hrnce.
  2. V malé misce smíchejte mouku, sůl a pepř. Nasypte ji na maso a míchejte, dokud se maso neobalí.
  3. Přidejte hovězí vývar, mrkev, brambory, cibuli, celer, worcestrovou omáčku, papriku, česnek a bobkový list a všechno promíchejte.
  4. Přikryjte a vařte, dokud hovězí maso nezměkne natolik, že se dá roztrhat vidličkou. Při nízké teplotě to trvá 8 až 12 hodin, při vysoké stačí 4 až 6 hodin.

IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang