Recept na pečené hovězí hrudí

Hlavní jídlaHovězí masoMaso
pecene-hovezi-hrudi

Tento recept vyžaduje dlouhé pečení v troubě, ale výsledná chuť vás ohromí. Podávejte s brambory a zeleninou.

Ingredience

  • 2,2 kg hovězího hrudí (brisket)
  • 1 lžíce hnědé kořenící omáčky na pečení (například Kitchen Bouquet)
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 1 cibule nakrájená na plátky
  • 6 stroužků česneku nakrájených na plátky
  • 2 lžíce vody

Postup

  1. Předehřejte troubu na 135 °C.
  2. Na velké pánvi rozehřejte rostlinný olej na středním plameni a maso na něm z obou stran opečte, 5 až 8 minut z každé strany.
  3. Hrudí položte na mřížku umístěnou v pekáči. Na maso rozprostřete plátky cibule a česneku a do pekáče přidejte vodu. Pánev pevně přikryjte alobalem.
  4. Pečte v předehřáté troubě, dokud maso nezměkne, přibližně 6 hodin.

K takto připravenému masu se kromě brambor hodí i pečené topinambury.

IngredienceRecept

© 2023 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang