
Tento recept vyžaduje dlouhé pečení v troubě, ale výsledná chuť vás ohromí. Podávejte s brambory a zeleninou.
Ingredience
- 2,2 kg hovězího hrudí (brisket)
- 1 lžíce hnědé kořenící omáčky na pečení (například Kitchen Bouquet)
- 1 lžíce rostlinného oleje
- 1 cibule nakrájená na plátky
- 6 stroužků česneku nakrájených na plátky
- 2 lžíce vody
Postup
- Předehřejte troubu na 135 °C.
- Na velké pánvi rozehřejte rostlinný olej na středním plameni a maso na něm z obou stran opečte, 5 až 8 minut z každé strany.
- Hrudí položte na mřížku umístěnou v pekáči. Na maso rozprostřete plátky cibule a česneku a do pekáče přidejte vodu. Pánev pevně přikryjte alobalem.
- Pečte v předehřáté troubě, dokud maso nezměkne, přibližně 6 hodin.
K takto připravenému masu se kromě brambor hodí i pečené topinambury.