Domácí pastrami

Uzeniny

Milovníci kvalitních uzenin zpozorní a nastraží uši. Domácí hovězí pastrami ozdobí každou párty i slavnostní večeři.

Příprava

  • Příprava: 1 hod. a 35 minut
  • Vaření: 6 hod. 10 min.
  • Další: 8 hod.
  • Celkem: 15 hod. 45 min.

Ingredience

  • 2 stroužky česneku, drcené
  • ½ šálku rostlinného oleje
  • ¼ šálku hrubě mletého černého pepře
  • 2 lžíce uzené papriky
  • 2 lžičky mletého koriandru
  • 1 lžička suché hořčice
  • ½ lžičky mletého bílého pepře
  • ¼ lžičky kajenského pepře
  • 2 kg hovězího bůčku

Postup

Krok 1 – V malé misce smíchejte česnek a rostlinný olej. Odstavte na 1 hodinu.

Krok 2 – Předehřejte troubu na 110 °C.

Krok 3 – Ve velké míse smíchejte černý pepř, papriku, koriandr, suchou hořčici, bílý pepř a kajenský pepř. Odložte stranou.

Krok 4 – Plech na pečení pokryjte velkým plátem silného alobalu. Alobal potřete připraveným česnekovým olejem. Na alobal položte bůček z hovězího masa a potřete jej zbylým česnekovým olejem.

Krok 5 – Všechny strany hovězího bůčku zcela pokryjte směsí pepřů, přičemž si ponechte 1 až 2 polévkové lžíce.

Krok 6 – Tlustou stranou nahoru zabalte hovězí bůček do alobalu. Zabalené hovězí maso položte na další plát alobalu švem a tukovou stranou dolů. Dvakrát zabalené hovězí maso položte na třetí plát alobalu (švem dolů) a znovu zabalte.

Krok 7 – Pečte v předehřáté troubě 6 hodin.

Krok 8 – Pastrami vyjměte z trouby a nechte vychladnout na pokojovou teplotu, přibližně 3 hodiny.

Krok 9 – Pastrami stále zabalené v alobalu vložte do sáčku do mrazničky a uložte na 8 až 10 hodin do chladničky.

Krok 10 – Předehřejte brojler v troubě a nastavte rošt trouby asi 20 cm od zdroje tepla.

Krok 11 – Plech na pečení vyložte alobalem.

Krok 12 – Vyjměte pastrami z chladničky, rozbalte je a položte na připravený plech. Povrch posypte 1 až 2 lžícemi zbývající pepřové směsi.

Krok 13 – Pastrami vložte do trouby 20 cm pod žár brojleru. Krátce opečte, aby povrch zhnědl, asi 3 až 4 minuty. Pastrami vyjměte z trouby a nakrájejte na tenké plátky.

Krok 14 – Rozpalte velkou pánev na mírném ohni.

Krok 15 – Plátky pastrami na pánvi s několika kapkami vody zahřívejte, dokud tuk nezačne přecházet z bílé barvy do průsvitné, asi 5 minut. Podávejte ohřáté plátky pastrami na žitném chlebu s hořčicí a kyselou okurkou.

Výživové údaje

  • 4709 kalorií
  • bílkoviny 273,2 g
  • sacharidy 32,6 g
  • tuk 383,9 g
  • cholesterol 979,8 mg
  • sodík 22099,4 mg

Kategorie:

Uzeniny

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang