Ingredience

  • 500 g hovězího zadního masa
  • sůl a pepř
  • 1 velká cibule
  • 1/2 balíčku zmrazené kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer)
  • sklenka bílého vína
  • 2 lžičky koření divočina
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 250 g žampionů (nebo jiných čerstvých hub)
  • 2 lžíce másla
  • špetka soli a drceného kmínu
  • kelímek zakysané smetany
  • olej

Postup

Maso osolíme, okořeníme a opečeme i s cibulí na oleji. Přidáme zeleninu, podlijeme vařící vodou a dusíme v troubě za občasného podlití vodou a přelévání výpekem. Ke konci pečení podlijeme vínem. Mezitím očistíme houby, pokrájíme je a osmahneme na másle. Mírně přisolíme a okmínujeme.

Měkké maso vyjmeme, výpek zaprášíme moukou, zapražíme, zalijeme vodou a smetanou, prošleháme a povaříme. Přidáme houby a dochutíme. Maso nakrájíme na plátky a v omáčce prohřejeme. Podáváme s houskovými knedlíky. Omáčku na talířích můžeme doplnit hustě ušlehanou šlehačkou, brusinkami nebo rybízem (a la brusinky).

Maso nemusíme dusit v troubě, ale v tlakovém hrnci, což trvá asi 40 minut. Klasicky upravený pokrm je však chutnější.

IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang