Omáčky

Omáčky jsou velmi oblíbená hlavní jídla, a to především pro českou kuchyni. Nejvíce oblíbenou je zajisté svíčková, rajská či guláš z hovězího masa. Pro omáčky je typické mít na základ silný hovězí vývar.

K omáčkám se nejčastěji podávají jako příloha knedlíky, avšak mohou se podávat i s těstovinami nebo případně s pečivem. Ovšem třeba znojemská omáčka je skvělá s rýží.

Omáčky také mohou být i se základem kečupu a mletého vepřového masa, a to především boloňská omáčka na špagety. Nabízí se také možnost různých sýrových či smetanových omáček, které se nejvíce hodí k různým těstovinám, jako jsou noky nebo tagliatelle.

Další kategorie

omacka-na-spagety-s-mletym-hovezim-masem

Omáčka na špagety s mletým hovězím masem

Příprava: 10 minutPečení: 1 hodina 5 minutPorce: 8Náročnost: snadné Ingredience 500 g...

Jednoduchá tatarská omáčka – recept

Ingredience 1 šálek majonézy1 polévková lžíce sladké okurky1 lžíce mleté cibule2...

4 tipy na nejlepší asijské recepty

Asijská kuchyně. Pojem, který znají lidé po celém světě a který většina z nich miluje....

Alfredo omáčka – recept

Ingredience ¼ šálku másla1 šálek tučné smetany1 stroužek česneku, rozdrcený1 ½...

Recept na domácí jablečné pyré

Chuti domácího jablečného pyré se nic nevyrovná, a navíc je jeho příprava tak snadná....

Recept na krevetové etouffee

Krevetové etouffee! Tento klasický guláš z americké Louisiany se připravuje z krevet,...

Chilli con carne – recept na nejlepší chilli con carne

Tento skvělý recept na chilli je jedním z nejlepších pokrmů, které můžete podávat...

Čerstvé bazalkové pesto – recept

Domácí pesto je jedním z nejlepších způsobů, jak si vychutnat čerstvou bazalku. Tento...

Bun Bo Nam Bo

Vietnamská kuchyně se pyšní klasikou Bun Bo Nam Bo, která by neměla chybět na talíři...

Nejlepší lasagne

Příprava: 1 hodinaVaření: 3 hodiny a 10 minutKategorie: SnadnéPorcí: 8 Ingredience na...

Vietnamský salát s hovězím a nudlemi (BUN BO XAO)

Vietnamský salát s hovězím a nudlemi (bun bo xao) je plný čerstvých bylinek, chutného...

Zapečené těstoviny s kuřecím masem

Vychutnejte si zapečené těstoviny se sýrem a kuřecím masem jako nejlepší rodinnou večeři...

Zapečené italské těstoviny

Čerstvá rajčata zapečeným italským těstovinám dodávají příjemný nádech, který ve...

Vepřové řízky s hruškami – Recept

Ingredience 4 vepřové řízky2 hruškysůl, mletý pepř30 g tuku Omáčka: 1-2...

Vepřový guláš – recept

Nic nepotěší tak, jako dobrý guláš z vepřového masa. Varianta s vepřovým masem výrazně...

Rajská omáčka – nejlepší recept z protlaku

Klasika a stálice českých kuchyní. Voňavá, nasládlá a sytě červená. Taková přesně je...

Sýrová omáčka nejen na těstoviny – nejlepší recept

Není nad rychlou a chutnou sýrovou omáčku, kterou lze kombinovat jak s těstovinami, tak s...

Játrová omáčka – nejlepší recept

Omáčka z jater se dá připravit na mnoho způsobů. Jaké jsou varianty této výborné...

Vepřová pečeně – nejlepší recept

Voňavá vepřová pečeně patří k nejlepším jídlům, které lze nabídnout hostům. Je...

Recept – italská rajská omáčka na těstoviny

Ingredience: 800 g konzervovaných loupaných rajčat1 cibule3-4 stroužky česneku1 lžíce...

Segedínský guláš – nejlepší recept

Čas od času přijde chvíle na pořádný guláš. Za ten segedínský mohou být Češi...

Žampionová omáčka – recept na žampionovou omáčku k masu či těstovinám

Žampionová omáčka je starou dobrou klasikou, která nikoho neurazí. Hodí se jak ke...

Recept – křenová omáčka s hříbky

Ingredience: 500 g čerstvých hříbkůsůl3 žloutky100 ml sladké smetanycitronová...

Recept – rajská omáčka se smetanou

Ingredience: 500 g rajčat nebo 200 g rajčatového protlaku2 lžíce hladké mouky3 lžíce...

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang