Zapečené těstoviny s rajčaty a Mascarpone – recept
Přinášíme vám báječné recepty na zapékané těstoviny s rajčaty a Mascarpone. Vneste...
Omáčky jsou velmi oblíbená hlavní jídla, a to především pro českou kuchyni. Nejvíce oblíbenou je zajisté svíčková, rajská či guláš z hovězího masa. Pro omáčky je typické mít na základ silný hovězí vývar.
K omáčkám se nejčastěji podávají jako příloha knedlíky, avšak mohou se podávat i s těstovinami nebo případně s pečivem. Ovšem třeba znojemská omáčka je skvělá s rýží.
Omáčky také mohou být i se základem kečupu a mletého vepřového masa, a to především boloňská omáčka na špagety. Nabízí se také možnost různých sýrových či smetanových omáček, které se nejvíce hodí k různým těstovinám, jako jsou noky nebo tagliatelle.
Zapečené těstoviny s rajčaty a Mascarpone – recept
Přinášíme vám báječné recepty na zapékané těstoviny s rajčaty a Mascarpone. Vneste...
Nejlepší recept na domácí pomodoro omáčku
Připravte si snadno doma vynikající tomatovou pomodoro omáčku, kterou můžete použít při...
Bernská omáčka – recept
Bernská omáčka (béarnská omáčka), také známá jako "sauce béarnaise," je jednou z...
Recept na netradiční smažený kuřecí řízek
Historie řízků sahá až do středověké Evropy. Původně byly zpracovávány z vepřového...
Recept na krémový sýrový dip
Na každé párty, večírku nebo rodinném setkání, kde se setkávají rodina a přátelé, je...
Jednoduchý recept na hovězí pečeni
Pečeně z hovězího masa je oblíbeným pokrmem mnoha lidí. Obvykle se připravuje pomalu a na...
Recept – fazolový guláš s bramborami a mletým masem
Fazolový guláš s mletým masem je jedním z těch jídel, která nám připomínají teplé a...
Recept na cannelloni se špenátem a ricottou
Cannelloni jsou jedním z pokrmů, které nám přinášejí to nejlepší z italské kuchyně -...
Recept na kuřecí paprikáš
Jednoduchý, avšak sytý kuřecí paprikáš je maďarský recept, který se připravuje z...
Recept na krůtí prsa pečená v troubě
Pečení krůtích prsou v troubě je kulinářské dobrodružství, které probouzí smysly...
Jednoduchý recept na teriyaki omáčku
Tato jednoduchá a úžasná teriyaki omáčka se skvěle hodí ke kuřecímu masu, rybám nebo...
Segedínský guláš – recept
Maďarská kuchyně je proslulá svými bohatými a rozmanitými chutěmi a její historie je...
Recept na dušené houby Shiitake
Houby Shiitake nebo také japonské houby jsou gurmánské houby pocházející z Číny a...
Recept na předkrm z krevet s pikantní omáčkou
Krevetový předkrm s pikantní omáčkou je vynikající pokrm, který jistě potěší každou...
Recept na pikantní thajské kuře na bazalce
Tento pokrm má velkolepou chuť i s obyčejnou bazalkou místo thajské nebo posvátné bazalky....
Dušené vepřové líčko
Dušená vepřová líčka jsou lahodným pokrmem, kterým dokážete okouzlit své chuťové...
Recept – hovězí guláš
Hovězí guláš má kořeny v Maďarsku, kde se v 19. století stal oblíbeným pokrmem mezi...
Těstoviny s kuřecím masem a kajúnským kořením – recept
Kombinace šťavnatého kuřecího masa s lahodnými těstovinami nabízí nejen dostatek...
Sýrová omáčka nejen na těstoviny – nejlepší recept
Není nad rychlou a chutnou sýrovou omáčku, kterou lze kombinovat jak s domácími...
Recept na jednoduchou omáčku z bílého vína
Beurre blanc je teplá máslová omáčka z bílého vína připravená z redukce octa a/nebo...
Vepřové řízky s hruškami – Recept
Smažený řízek je velmi oblíbeným pokrmem. Jeho jedinečná kombinace křupavé vnější...
Recept na asijský dresink se sezamem
Fantastický pohotovostní dresink, který můžete mít po ruce, protože vydrží 3 týdny....
Recept na zapečené kuře s medovo hořčičnou omáčkou
Kuře se zeleninou na medové hořčici je pikantní obměnou klasické večeře s masem a...
Recept na steak Diane
Vyzkoušejte tento klasický recept na steak Diane. Diane označuje omáčku z hořčice,...
© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang