Recept na jednoduchou omáčku z bílého vína

Hlavní jídlaOmáčkyRybySmetanová omáčkaSýrová omáčka
omacka_bile_vino

Tato omáčka z bílého vína je snadná na přípravu a plná pikantní chuti suchého vína a parmezánu. Podávejte ji jako omáčku k těstovinám, kuřeti nebo rybě.

Příprava

  • Příprava: 5 minut
  • Vaření: 8 minut
  • Celkem: 13 minut

Ingredience

  • 4 stroužky česneku
  • 1 šalotka
  • 4 lžíce osoleného másla
  • 1 lžíce mouky
  • ½ šálku bílého vína
  • ½ šálku husté smetany
  • ¼ šálku rozdrobeného parmezánu
  • ¼ lžičky soli

Postup

  1. Česnek rozmělněte. Šalotku nakrájejte najemno.
  2. V hrnci rozpusťte máslo na mírném ohni. Přidejte česnek a šalotku a za stálého míchání je 1 minutu restujte, dokud nejsou cítit, avšak nesmí zhnědnout. Přidejte mouku a restujte ještě 1 minutu.
  3. Přidejte bílé víno a smetanu a vařte na mírném ohni 3 až 4 minuty.
  4. Přidejte parmezán a sůl a šlehejte, dokud se nerozpustí.
  5. Ochutnejte a podle potřeby upravte množství soli. V případě potřeby podávejte s těstovinami libovolného tvaru.
IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang