lasagne-2

Tyto vegetariánské lasagne jsou sýrové a plné zeleniny, špenátu a jednoduché rajčatové omáčky. Pokud máte ve svém životě nějaké skeptiky, co se týče bezmasých jídel, tyto lasagne změní jejich názor.

Ingredience

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 3 velké mrkve nakrájené na kousky
  • 1 červená paprika, nakrájená na kousky
  • 1 středně velká cuketa, nakrájená na kousky
  • 1 středně velká žlutá cibule
  • ¼ lžičky soli
  • 150 g baby špenátu

Rajčatová omáčka:

  • 1 velká plechovka nakrájených rajčat
  • ¼ šálku nahrubo nasekané čerstvé bazalky + další na ozdobu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku, prolisované nebo mleté
  • ½ lžičky soli
  • ¼ lžičky chilli

Zbývající přísady:

  • 2 šálky cottage sýru
  • ¼ lžičky soli
  • čerstvě mletý černý pepř
  • 9 plátů lasagne
  • 2 šálky strouhané mozzarelly

Postup

  1. Předehřejte troubu na 200 stupňů.
  2. Připravte zeleninu: Na pánvi rozehřejte olej a přidejte mrkev, papriku, cuketu, žlutou cibuli a sůl. Za stálého míchání smažte, dokud zelenina nezezlátne, asi 10 minut.
  3. Přidejte špenát. Za míchání vařte, dokud špenát nezvadne. Pánev odstavte z ohně a dejte stranou.
  4. Mezitím připravte rajčatovou omáčku: vložte rajčata do sítka nebo jemného cedníku a nechte odkapat. Poté rozmixujte rajčata s bazalkou, olejem, česnekem a solí.
  5. Rozmixujte cottage sýr s orestovanou zeleninou.
  6. Rovnoměrně rozetřete ½ šálku rajčatové omáčky na dno zapékací misky. Na ni položte 3 pláty lasagní (podle potřeby odlomte jejich konce anebo překryjte jejich okraje). Na lasagne rovnoměrně rozetřete polovinu sýru se zeleninou. Přidejte dejte ¾ hrnku rajčatové omáčky a posypte ½ hrnku strouhaného sýra.
  7. Položte další 3 pláty lasagní a poté zbývající směs sýru se zeleninou. Posypte ½ hrnku strouhaného sýra.
  8. Navrch dejte další 3 pláty lasagní a poté rozetřete ¾ hrnku rajčatové omáčky. Rovnoměrně posypte 1 hrnkem strouhaného sýra.
  9. Zaryjte alobalem a přikryté pečte 18 minut, poté alobal odstraňte a pokračujte v pečení ještě asi 10 až 12 minut, dokud vrchní část nezíská hnědou barvu.
  10. Vyjměte lasagne z trouby a nechte je mírně vychladnout. Posypte další bazalkou, nakrájejte a podávejte.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang