pražené kešu

Tento článek přináší recept na kořeněné pražené kešu ořechy. Hodí se jako rychlá svačinka mezi jídly nebo i místo dezertu. Jistě potěší všechny mlsné jazýčky.


img_0133-4164418

Ingredience:

  • 250g kešu ořechů
  • 2 lžíce medu
  • 2 lžíce kokosového nektaru nebo datlového sirupu
  • 1 lžička muškátového oříšku
  • 1/2 lžičky mletého zázvoru
  • 2 lžičky mleté skořice špetka soli

Postup:
Předehřejte si troubu na 180°. Na pánev dejte med, nektar nebo sirup, koření a prohřívejte za stálého míchání na mírném plameni dokud směs nezačne lehce probublávat. Odstavte a vsypte kešu ořechy a pořádně promíchejte.

Připravte si plech vyložený pečícím papírem, na který ořechy rovnoměrně rozložte a dejte si záležet, aby nebyly moc přilepené na sobě. Ořechy posypte špetičkou soli a dejte péct cca na 15 minut. Během doby pečení ořechy alespoň dvakrát promíchejte, aby se nepřipekly.

Jakmile budou ořechy krásně křupavé, tak je vyndejte a přendejte na nový pečící papír. Po vychladnutí je skladujte ve vzduchotěsné nádobě.

IngredienceRecept

© 2023 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang