
Tento článek přináší recept na kořeněné pražené kešu ořechy. Hodí se jako rychlá svačinka mezi jídly nebo i místo dezertu. Jistě potěší všechny mlsné jazýčky.
Ingredience:
- 250g kešu ořechů
- 2 lžíce medu
- 2 lžíce kokosového nektaru nebo datlového sirupu
- 1 lžička muškátového oříšku
- 1/2 lžičky mletého zázvoru
- 2 lžičky mleté skořice špetka soli
Postup:
Předehřejte si troubu na 180°. Na pánev dejte med, nektar nebo sirup, koření a prohřívejte za stálého míchání na mírném plameni dokud směs nezačne lehce probublávat. Odstavte a vsypte kešu ořechy a pořádně promíchejte.
Připravte si plech vyložený pečícím papírem, na který ořechy rovnoměrně rozložte a dejte si záležet, aby nebyly moc přilepené na sobě. Ořechy posypte špetičkou soli a dejte péct cca na 15 minut. Během doby pečení ořechy alespoň dvakrát promíchejte, aby se nepřipekly.
Jakmile budou ořechy krásně křupavé, tak je vyndejte a přendejte na nový pečící papír. Po vychladnutí je skladujte ve vzduchotěsné nádobě.
