Recept na nejlepší smažený sýr ve fritéze

Bezmasá jídlaGrilované sýryHlavní jídlaSendvičeSýry
smazeny-syr-ve-friteze-4855919

Ještě někdo vyrůstal doma a ohříval chleba se sýrem v mikrovlnné troubě? Výsledek byl vždycky příšerný, chléb byl kašovitý a rozteklý sýr se dostal všude – ale měli jste horký sýrový sendvič, který vám vydržel až do večeře, a nemuseli jste zapínat sporák.

Stačí říct, že fritéza je řešením pro vždy křupavé a vždy mazlavé sendviče s grilovaným sýrem. Tady je návod, jak je připravit – a možná je naučit připravovat i své děti.

Jak udělat nejlepší smažený sýr ve fritéze

Jednou z nejlepších věcí na smažení grilovaných sýrových sendvičů ve fritéze je, že sendvič můžete sestavit, vložit do fritézy, nastavit časovač a odejít. Když se vrátíte, budete mít dokonale křupavý chléb a roztavený sýr.

Tyto sendviče se připravují stejně jako jiné grilované sýry, tedy skládáním plátků toustu namazaných máslem a vrstev strouhaného sýra. Poté sendviče smažíte ve fritéze asi 7 minut a v polovině je obrátíte.

Za necelých 10 minut budete mít zlatavě hnědý grilovaný sýr, aniž byste museli špinit pánev nebo zahřívat troubu.

Ingredience

  • 2 lžíce másla
  • plátky sýra, více kombinací
  • plátky rustikálního chleba nebo bílého či celozrnného sendvičového chleba

Postup

  1. Nechte 2 lžíce másla při pokojové teplotě, dokud nezměkne.
  2. Zahřejte fritézu na 180 ºC.
  3. Na velkých otvorech struhadla nastrouhejte sýry.
  4. Smíchejte je ve středně velké míse.
  5. Každý ze 4 plátků sendvičového chleba namažte z jedné strany máslem.
  6. Přidejte sýry.
  7. Sendviče uzavřete zbylými 2 plátky chleba máslem nahoru.
  8. Sendviče mírně přitiskněte, aby se uzavřely.
  9. Smažte grilované sýry ve fritéze, asi 3 minuty.
  10. Obraťte sendvič a smažte další 3 až 4 minuty.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang