
Ještě někdo vyrůstal doma a ohříval chleba se sýrem v mikrovlnné troubě? Výsledek byl vždycky příšerný, chléb byl kašovitý a rozteklý sýr se dostal všude – ale měli jste horký sýrový sendvič, který vám vydržel až do večeře, a nemuseli jste zapínat sporák.
Stačí říct, že fritéza je řešením pro vždy křupavé a vždy mazlavé sendviče s grilovaným sýrem. Tady je návod, jak je připravit – a možná je naučit připravovat i své děti.
Jak udělat nejlepší smažený sýr ve fritéze
Jednou z nejlepších věcí na smažení grilovaných sýrových sendvičů ve fritéze je, že sendvič můžete sestavit, vložit do fritézy, nastavit časovač a odejít. Když se vrátíte, budete mít dokonale křupavý chléb a roztavený sýr.
Tyto sendviče se připravují stejně jako jiné grilované sýry, tedy skládáním plátků toustu namazaných máslem a vrstev strouhaného sýra. Poté sendviče smažíte ve fritéze asi 7 minut a v polovině je obrátíte.
Za necelých 10 minut budete mít zlatavě hnědý grilovaný sýr, aniž byste museli špinit pánev nebo zahřívat troubu.
Ingredience
- 2 lžíce másla
- plátky sýra, více kombinací
- plátky rustikálního chleba nebo bílého či celozrnného sendvičového chleba
Postup
- Nechte 2 lžíce másla při pokojové teplotě, dokud nezměkne.
- Zahřejte fritézu na 180 ºC.
- Na velkých otvorech struhadla nastrouhejte sýry.
- Smíchejte je ve středně velké míse.
- Každý ze 4 plátků sendvičového chleba namažte z jedné strany máslem.
- Přidejte sýry.
- Sendviče uzavřete zbylými 2 plátky chleba máslem nahoru.
- Sendviče mírně přitiskněte, aby se uzavřely.
- Smažte grilované sýry ve fritéze, asi 3 minuty.
- Obraťte sendvič a smažte další 3 až 4 minuty.