
Zelné placky – nejlepší recept
Zelné placky připravené z bílého, červeného či kysaného zelí, bramborovo zelné placky...
Vegetariánství je způsob životního stylu a stravování, může být i dietním, kdy je z pokrmů úplně vyloučeno maso. Vyloučeno je veškeré hovězí maso, drůbeží maso, vepřové, zvěřina či maso z jiných živočichů a také ryby.
U vegetariánů je ovšem vyloučeno nejen přímo maso, avšak můžou být také vyloučeny i vnitřnosti, jako jsou játra, ledvinky, žaludek a další a také kůže. Náhražky masa jsou v podobě tofu nebo také rostlinné náhražky masa. Převládají velmi zeleninová jídla a různé těstoviny, brambory či luštěniny.
Velmi oblíbenými jsou do vegetariánských pokrmů také houby.
Zelné placky – nejlepší recept
Zelné placky připravené z bílého, červeného či kysaného zelí, bramborovo zelné placky...
Zapečený lilek s parmazánem a mozzarellou
Jednoduché vegetariánské jídlo vhodné k obědu, k večeři, i jako snack nebo předkrm....
Polévka z pečené máslové dýně – recept
Miskou teplé krémové polévky z máslové dýně potěší a zahřeje. Tato polévka z...
Jednoduchá pečená máslová dýně – recept
Ingredience 1 máslová dýně - oloupaná, zbavená semínek a nakrájená na centimetrové...
Domácí frittata
Jednoduchá a rychlá svačina nebo večeře. Pro milovníky vajec a vaječných omelet je to to...
Smoothie z mandlového mléka a lesních plodů
Báječné osvěžení a vitamíny v jednom. Lahodné smoothie s lesními plody nemá konkurenci....
Polévka z mrkve a červené čočky – recept
Tato hřejivá a cenově výhodná vegetariánská polévka se skvěle hodí k obědu během...
Vydatná zeleninová polévka
Recept na nejlepší zeleninovou polévku je ideální v sychravém podzimním...
Vegetariánské fajitas
Příprava: 5 minutVaření: 10 minutCelkem: 15 minutNáročnost: snadnéPorce:...
Vegetariánské tacos
Opravdu úžasné vegetariánské tacos se snadno připravenými smaženými fazolemi, nakládanou...
Pečený topinambur
Pečené topinambury jsou křupavé, karamelizované a tak návykové. Lze je jíst syrové,...
Lasagne s karamelizovanou dýní a špenátem – recept
Vychutnejte si tyto vegetariánské lasagne s vrstvami špenátu a pomalu pečené máslové...
Pečené zeleninové lasagne
Tento vegetariánský pokrm v italském stylu si zamilují mladí, staří i všichni ostatní....
Nejlepší obalovaná cuketa v těstíčku
Obalovaná cuketa. První recept, po kterém v létě sahá každý, komu tato chutná zelenina...
ŠLEHANÁ FETA SE SALÁTKEM Z RAJČAT NA CHIA RAŽENCE
Ingredience na dvě porce: 2 chia raženky100 g sýra feta100 g čerstvého sýra (třeba...
BYLINKOVÝ SÝR S KARAMELIZOVANÝMI ŽAMPIONY NA CHIA RAŽENCE
Ingredience na dvě porce: 2 chia raženky4 lžíce sýra Philadelphia1 lžíci najemno...
VEGETARIÁNSKÝ BURGER V CHIA RAŽENCE
Ingredience na dvě porce: 2 chia raženky120 g sýra halloumi2–3 lžíce oleje2 velké...
Kokosové máslo – recept
Kokos je velmi oblíbený pro svoji jedinečnou vůni, chuť a široké využití. Málokdo však ...
Rajská omáčka – nejlepší recept z protlaku
Klasika a stálice českých kuchyní. Voňavá, nasládlá a sytě červená. Taková přesně je...
Sýrová omáčka nejen na těstoviny – nejlepší recept
Není nad rychlou a chutnou sýrovou omáčku, kterou lze kombinovat jak s těstovinami, tak s...
Lokše – recept na nejlepší bramborové placky
Návrat k tradicím, zejména těm skoro zapomenutým, si žádá velké skutky. A těmi nejsou...
Lečo z cukety – recept
Nejchutnější jídla se obvykle skládají jen z pár základních surovin. Přesně to je...
Cuketové placky – nejlepší recept
Cuketa je úžasná lehká zelenina s velmi nízkou energetickou hodnotou, vysokým obsahem...
Staročeské bramborové placky – nejlepší recept
Bramborové placky jsou pokrmem, který znaly už naše babičky. Není na něj potřeba nic víc...
© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang