Recept na křupavé tofu ve fritéze

VeganskéVegetariánské
Křupavé tofu ve fritéze

Tento recept na tofu z fritézy je nejjednodušší způsob, jak si doma připravit křupavé a chutné tofu!

Příprava

  • Příprava: 30 minut
  • Vaření: 15 minut
  • Celkem: 45 minut
  • Počet porcí: 4

Ingredience

  • 400 g extra pevného tofu
  • ½ lžíce avokádového oleje
  • 2 lžíce tamari
  • ½ lžičky srirachy
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu

Postup

  1. Tofu prolisujte (nepovinný krok).
  2. Zabalte blok tofu do kuchyňské utěrky nebo papírových ručníků.
  3. Položte na něj těžkou litinovou pánev a nechte ho 30 minut odležet. To pomůže vytlačit z tofu přebytečnou vodu, díky čemuž bude při vaření křupavější.
  4. Předehřejte fritézu na 200 °C.
  5. Ve velké míse smíchejte olej, tamari a srirachu.
  6. Nakrájejte tofu na kostičky, přidejte je do mísy a jemně promíchejte, aby se obalilo.
  7. Tofu posypte kukuřičným škrobem a znovu promíchejte.
  8. Kostky tofu vložte do koše fritézy v jedné vrstvě s malým odstupem mezi jednotlivými kousky. Koš nepřeplňujte.
  9. V případě potřeby pracujte v dávkách.
  10. Smažte na vzduchu 11 až 15 minut, v polovině smažení obraťte, dokud nebude na okrajích zlatavě hnědé a křupavé.
  11. Přesné načasování závisí na vaší fritéze.
  12. Postup opakujte se zbývajícím tofu.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang