Tato hřejivá a cenově výhodná vegetariánská polévka se skvěle hodí k obědu během chladných dní. Snadno ji lze také zmrazit na později.

Příprava

  • Příprava: 5 minut
  • Vaření: 20 minut
  • Počet porcí: 2

Ingredience

  • 1 bílá cibule nakrájená nadrobno
  • 2 lžičky olivového oleje
  • 3 stroužky česneku nakrájeného na plátky
  • 2 mrkve, očištěné a nakrájené na kostičky
  • 85 g červené čočky
  • 1 kostka zeleninového bujónu
  • 2 lžíce nasekané petrželky

Postup

Dejte vařit vodu do rychlovarné konvice. Mezitím nakrájejte cibuli na kostičky. Ve středně velkém hrnci nahřejte olej, přidejte cibuli a 2 minuty ji smažte. Česnek nakrájejte na plátky a mrkev na kostičky. Přidejte je do hrnce a krátce orestujte.

Přilijte 1 litr vroucí vody z varné konvice, vmíchejte čočku a kostku bujónu, poté přikryjte pokličkou a vařte na mírném ohni 15 minut, dokud čočka nezměkne. Odstavte z ohně a vmíchejte petrželku.

Naberte do misek a případně posypte dalšími lístky petrželky.

Nutriční hodnoty

  • 258 kcal
  • 5 g tuku
  • 37 g sacharidů
  • 12 g cukrů
  • 8 g vlákniny
  • 13 g bílkovin
  • 1,6 g soli
IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang