Ingredience:

  • 3 – 4 svazky karotky
  • 2 lžíce sterilovaného hrášku
  • 60 g másla
  • 20 g hladké mouky
  • 1 citron
  • 10 g cukru
  • petrželka
  • pepř
  • sůl

Postup:

V hrnci rozpustíme trochu másla, přidáme na tenká kolečka nakrájenou karotku, podlijeme trochou horké vody, osolíme, opepříme a dusíme do poloměkka.

Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, karotku jíškou zahustíme a dusíme než karotka úplně změkne.

Na závěr přidáme ke karotce hrášek a krátce povaříme. Dušenou mrkev ještě dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou, posypeme nasekanou petrželkou a podáváme k hovězímu masu a vařený bramborám.

IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang