Tyhle kokosky jsou jen lehce „doslazené“ kokosovým máslem, tedy se můžou řadit i mezi nízkosacharidové cukroví.

Porce: 26 kusů

Doba přípravy: 10 minut

Doba pečení: 22 minut

Ingredience:

  • 250 g bio nahrubo strouhaného kokosu – určitě nevolte kokos, který má v nápisu „sušený strouhaný“
  • 4 lžíce kokosového másla – rozehřátého 8 bílků od šťastných slepiček – ideálně třeba po výrobě vaječného likéru
  • špetka soli
  • 1/2 lžičky vanilky
  • cca 80 g nejlépe 90-100% čokolády a nebo zvolte výrobu domácí čokolády


122b-2bprosinec-2708061

Kokosky – postup

  1. Předehřejte si troubu na 150°C a vyložte si plech pečícím papírem. 
  2. Vyšlehejte si bílky se špetkou soli do tuhého sněhu a v misce si smíchejte rozehřáté kokosové máslo se strouhaným kokosem a vanilkou. 
  3. Jakmile budou bílky našlehané, vmíchejte do nich připravenou kokosovou směs. Pomocí lžíce nebo lžičky tvořte kokosky na plech. Z daného množství jsem vytvořila cca 26 velkých kousků. Pečte v předehřáté troubě zhruba 22 minut.
  4. Jakmile budou hezky zlatavé, vyjměte je z trouby a dejte vychladnout. A zatímco budou chladnout, tak si můžete rozpustit čokoládu v horké lázni (nebo si připravit svou vlastní domácí). 
  5. Kokosky můžete namáčet do čokolády ze spodu – celý spodek. Nebo je můžete čokoládou jenom pokapat. Ale také je můžete do čokolády namočit celé. 
  6. Nejchutnější jsou v den výroby.
IngredienceRecept

© 2023 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang