
Tyhle kokosky jsou jen lehce „doslazené“ kokosovým máslem, tedy se můžou řadit i mezi nízkosacharidové cukroví.
Porce: 26 kusů
Doba přípravy: 10 minut
Doba pečení: 22 minut
Ingredience:
- 250 g bio nahrubo strouhaného kokosu – určitě nevolte kokos, který má v nápisu „sušený strouhaný“
- 4 lžíce kokosového másla – rozehřátého 8 bílků od šťastných slepiček – ideálně třeba po výrobě vaječného likéru
- špetka soli
- 1/2 lžičky vanilky
- cca 80 g nejlépe 90-100% čokolády a nebo zvolte výrobu domácí čokolády
Kokosky – postup
- Předehřejte si troubu na 150°C a vyložte si plech pečícím papírem.
- Vyšlehejte si bílky se špetkou soli do tuhého sněhu a v misce si smíchejte rozehřáté kokosové máslo se strouhaným kokosem a vanilkou.
- Jakmile budou bílky našlehané, vmíchejte do nich připravenou kokosovou směs. Pomocí lžíce nebo lžičky tvořte kokosky na plech. Z daného množství jsem vytvořila cca 26 velkých kousků. Pečte v předehřáté troubě zhruba 22 minut.
- Jakmile budou hezky zlatavé, vyjměte je z trouby a dejte vychladnout. A zatímco budou chladnout, tak si můžete rozpustit čokoládu v horké lázni (nebo si připravit svou vlastní domácí).
- Kokosky můžete namáčet do čokolády ze spodu – celý spodek. Nebo je můžete čokoládou jenom pokapat. Ale také je můžete do čokolády namočit celé.
- Nejchutnější jsou v den výroby.