Červené kari s kuřecím masem a kokosovým mlékem

Drůbeží masoHlavní jídlaKuřecí masoMinutkyOmáčkySlané recepty

Červené kari patří k nejoblíbenějším receptů jihovýchodní Asie. Vyhlášené je předevší thajské kari s kuřecím masem a kokosovým mlékem.

Kokosové mléko dodá ostřejšímu červenému kari jemnost a pokrm příjemně zahustí. K servírování neodmyslitelně patří jasmínová rýže.

Ingredience:

  • kuřecí prsa
  • šalotka
  • cibule
  • čerstvý zázvor
  • červená paprika
  • chilli paprička
  • červená kari pasta
  • koriandr
  • kokosové mléko

Postup:

Šalotku, česnek, cibuli, zázvor, červenou papriku a chilli papričku nakrájet na malé kousky, vše orestovat na oleji a dusit do měkka.

Přidat koriandr, kari a kokosové mléko, ochutit dle potřeby. Rozmixovat a poté propasírovat skrze hrubý cedník, pokud je potřeba.

Nakonec vložit kuřecí prsa nakrájená na nudličky a podávat.

IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang