
Červené kari patří k nejoblíbenějším receptů jihovýchodní Asie. Vyhlášené je předevší thajské kari s kuřecím masem a kokosovým mlékem.
Kokosové mléko dodá ostřejšímu červenému kari jemnost a pokrm příjemně zahustí. K servírování neodmyslitelně patří jasmínová rýže.
Ingredience:
- kuřecí prsa
- šalotka
- cibule
- čerstvý zázvor
- červená paprika
- chilli paprička
- červená kari pasta
- koriandr
- kokosové mléko
Postup:
Šalotku, česnek, cibuli, zázvor, červenou papriku a chilli papričku nakrájet na malé kousky, vše orestovat na oleji a dusit do měkka.
Přidat koriandr, kari a kokosové mléko, ochutit dle potřeby. Rozmixovat a poté propasírovat skrze hrubý cedník, pokud je potřeba.
Nakonec vložit kuřecí prsa nakrájená na nudličky a podávat.