kuřecí pho

Porce: cca 3l

Doba vaření: 4-24 hodin

Ingredience:

  • 1 celý kuřecí skelet od farmáře
  • 4 kuřecí stehna s kostí a kůží od farmáře / nebo křídla
  • 300 g kuřecích prsou od farmáře (budou potřeba až před dokončením vývaru)
  • cca 70g čerstvého zázvoru 1 cibule – oloupaná a rozpůlená 5 hvězdiček badyánu 1 svitek skořice
  • 8 kuliček pepře
  • cuketové nudle – cca půl cukety na jednu porci
  • uvařená kuřecí prsa (z vývaru)
  • chilli paprička / chilli vločky

Postup: Vložte do hrnce skelet spolu se stehny a zalijte vodou a přiveďte k varu. Zázvor si podélně rozpůlte a lehce ho naklepejte paličkou na maso. A spolu se skořicí, cibulí a badyánem ho opražte nasucho na pánvi.

Poté přidejte do hrnce opražený obsah pánve spolu s jablečným octem, solí a pepřem, stáhněte plamen a táhněte vývar 4-24 hodin (dle vašich možností a preferencí). Popřípadě vložte vše najednou do pomalého hrnce, zvolte si počet hodin a teplotu a táhněte vývar v něm.

Půl hodiny před tím, než vývar budete chtít vypnout, přidejte do hrnce také očištěná kuřecí prsa vcelku a 30 minutek je ve vývaru povařte. Mezitím si do hlubokých misek nakrouhejte spiralizérem cuketu, přidejte pokrájenou červenou cibuli, jarní cibulku, avokádo, bílou ředkev.

img_0035-1656120

Po 30 minutách vyndejte uvařená kuřecí prsa a nakrájejte je na tenké plátky, které přidejte také do misky k zelenině. Vývar si pořádně sceďte. A ještě horký nalijte do misek k zelenině.

Do hotové polévky přisypte čerstvý koriandr, zakápněte šťávou z půl limety a dle chuti přidejte chilli vločky. Zbytek čistého vývaru skladujte ve sklenicích v lednici maximálně 3-4 dny nebo ho zamrazte.

IngredienceRecept

© 2023 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang