
Porce: cca 3l
Doba vaření: 4-24 hodin
Ingredience:
- 1 celý kuřecí skelet od farmáře
- 4 kuřecí stehna s kostí a kůží od farmáře / nebo křídla
- 300 g kuřecích prsou od farmáře (budou potřeba až před dokončením vývaru)
- cca 70g čerstvého zázvoru 1 cibule – oloupaná a rozpůlená 5 hvězdiček badyánu 1 svitek skořice
- 8 kuliček pepře
- cuketové nudle – cca půl cukety na jednu porci
- uvařená kuřecí prsa (z vývaru)
- chilli paprička / chilli vločky
Postup: Vložte do hrnce skelet spolu se stehny a zalijte vodou a přiveďte k varu. Zázvor si podélně rozpůlte a lehce ho naklepejte paličkou na maso. A spolu se skořicí, cibulí a badyánem ho opražte nasucho na pánvi.
Poté přidejte do hrnce opražený obsah pánve spolu s jablečným octem, solí a pepřem, stáhněte plamen a táhněte vývar 4-24 hodin (dle vašich možností a preferencí). Popřípadě vložte vše najednou do pomalého hrnce, zvolte si počet hodin a teplotu a táhněte vývar v něm.
Půl hodiny před tím, než vývar budete chtít vypnout, přidejte do hrnce také očištěná kuřecí prsa vcelku a 30 minutek je ve vývaru povařte. Mezitím si do hlubokých misek nakrouhejte spiralizérem cuketu, přidejte pokrájenou červenou cibuli, jarní cibulku, avokádo, bílou ředkev.
Po 30 minutách vyndejte uvařená kuřecí prsa a nakrájejte je na tenké plátky, které přidejte také do misky k zelenině. Vývar si pořádně sceďte. A ještě horký nalijte do misek k zelenině.
Do hotové polévky přisypte čerstvý koriandr, zakápněte šťávou z půl limety a dle chuti přidejte chilli vločky. Zbytek čistého vývaru skladujte ve sklenicích v lednici maximálně 3-4 dny nebo ho zamrazte.