Uvařte si dávku čerstvé nízkokalorické celerové polévky, která poslouží jako zdravý a sytý zeleninový oběd nebo večeře. Podávejte s kousky křupavého chleba.

Příprava

  • příprava: 15 minut
  • vaření: 40 minut
  • počet porcí: 3 až 4

Ingredience

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 300 g celeru nakrájeného na proužky a zbaveného tvrdých částí
  • 1 oloupaný stroužek česneku
  • 200 g oloupaných a na kousky nakrájených brambor
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 100 ml mléka
  • křupavý chléb k podávání

Postup

Ve velkém hrnci na středním plamenu rozehřejte olej, vložte celer, česnek a brambory a promíchejte. Přidejte trochu vody a velkou špetku soli a za pravidelného míchání vařte 15 minut. Pokud se zelenina začne připalovat, přidejte ještě trochu vody.

Přilijte zeleninový vývar a přiveďte k varu, pak teplotu zeslabte a vařte dalších 20 minut, dokud se brambory nerozpadnou a celer nezměkne. Polévku rozmixujte tyčovým mixérem, poté přilijte mléko a znovu rozmixujte. Libovolně dochuťte. Podávejte s křupavým chlebem.

IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang