
Chladné podzimní počasí je ideálním obdobím pro husté hřejivé polévky. Já osobně miluju krémové polévky, ve kterých s trochou nadsázky stojí lžíce a toto je jedna z nich. Špetka zázvoru a chilli jí dodá šmrnc a ještě posílí imunitu před nastávající zimou.
Ingredience
Připravíme si:
- 1 cibule
- 3 mrkve
- 2 batáty
- stroužek česneku
- kousek strouhaného zázvoru
- 1 chilli paprička
- sůl, pepř
A na závěr citronovou šťávu na dochucení.
Postup přípravy
Na ghí orestujeme nakrájenou cibulku, přidáme česnek, zázvor, kurkumu a chilli a necháme chvilku zarestovat a rozvonět. Když se nám všechny chutě rozvoní po kuchyni, přidáme nakrájené batáty a mrkev, zalijeme vodou nebo zeleninovým vývarem a vaříme cca 30 minut. Po půl hodině vše rozmixujeme ponorným mixérem a dochutíme solí, pepřem a trochou citronové šťávy. A je hotovo. Já polévku podávala s praženými semínky a dýňovým olejem.
Doba přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4