kremova-bramborova-polevka-2

Tato krémová bramborová polévka je čistě komfortní jídlo, které uvítáte zejména při prudkém poklesu teplot. Je to jednoduchá večeře, kterou lze připravit v krátkém čase.

Ingredience

  • 2 středně velké oloupané a na kostičky nakrájené brambory
  • 1 šálek vody
  • 2 lžíce nakrájené cibule
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 3 šálky plnotučného mléka
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/8 lžičky celerové soli
  • špetka pepře
  • paprika a mletá čerstvá petržel

Recept je na 2 porce.

Postup

  1. Vložte brambory a vodu do hrnce a přiveďte je k varu na středním ohni. Přikryjte je a vařte, dokud nezměknou, slijte je a dejte stranou.
  2. Ve stejné pánvi osmahněte cibuli na másle do měkka. Vmíchejte mouku, dokud se nespojí. Postupně vmíchejte mléko. Přiveďte k varu. Vařte a míchejte 2 minuty nebo do zhoustnutí. Snižte teplotu.
  3. Přidejte brambory, sůl, celerovou sůl a pepř. Vařte 2-3 minuty nebo dokud se neohřejí. Posypte petrželkou a paprikou.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang