Polévka z řapíkatého celeru

Polévky

Řapíkatý celer pomáhá zbavovat tělo toxinů, obsahuje vlákninu, vitamíny A, C, E, a také komplex vitamínů B. Zároveň povzbuzuje metabolismus. Je možné ho konzumovat i syrový, nicméně jeho specifická výrazná chuť nemusí každému sedět. Přesto rozhodně stojí za to zkusit ho do jídelníčku zařadit.

Suroviny:

  • 250 g řapíkatého celeru
  • 150 g mrkve
  • 1 větší cibule
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 30 g másla
  • 1 cm zázvoru
  • 150 ml smetany
  • pepř
  • čerstvá petrželka

Příprava:

  • Na másle osmahnout cibuli nakrájenou najemno a na kousky nakrájený celer.
  • Po 2 minutách přidat mrkev a orestovat.
  • Zalít vývarem, přidat zázvor a uvařit doměkka.
  • Oddělit 1/3 mrkve, ostatní rozmixovat. 
  • Přidat smetanu a oddělenou mrkev, ozdobit petrželkou.

© 2021 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang