Vegetariánská kapustová polévka – recept

Bezmasá jídlaPolévkyVegetariánskéZeleninové polévkyZelné polévky
vegetarianska-kapustova-polevka

Tato kapustová polévka vás zahřeje, potěší vaše chuťové pohárky a naplní váš žaludek během chladného zimního večera. Je plná tmavě zelené kapusty, brambor a fazolí cannellini.

Příprava

  • Příprava: 25 minut
  • Vaření: 30 minut
  • Celkem: 55 minut

Ingredience

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 žlutá cibule, nakrájená nadrobno
  • 2 lžíce nasekaného česneku
  • 1 svazek kapusty, odstraněné stonky a nasekané listy
  • 8 šálků vody
  • 6 brambor, oloupaných a nakrájených na kostky
  • 2 plechovky fazolí cannellini
  • 1 plechovka nakrájených rajčat
  • 6 kostek zeleninového bujonu
  • 2 lžíce sušené petrželky
  • 1 lžíce italského koření
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Ve velkém hrnci na polévku rozehřejte olivový olej na středním plameni a 2 až 3 minuty na něm smažte cibuli a česnek do změknutí.
  2. Vmíchejte kapustu a vařte, dokud nezvadne, asi 2 minuty. Vmíchejte vodu, brambory, fazole, rajčata, zeleninový vývar, petrželku a italské koření.
  3. Přiveďte k varu, pak snižte teplotu a vařte, dokud se brambory neuvaří, asi 25 minut. Kapustovou polévku dochuťte solí a pepřem.
IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang