Ingredience

  • bílé kysané zelí
  • brambory
  • párky (nebo klobása)
  • olej,
  • cibule
  • mouka (na cibulovou jíšku)
  • polévkové koření
  • sůl
  • Tatra mléko (nebo smetana)

Postup

Do jednoho hrnce dáme vařit zelí a do druhého brambory na kostičky. Nikdy nevaříme dohromady, jinak zůstanou brambory na povrchu tvrdé. Až je zelí měkké a brambory středně, dáme je dohromady do hrnce. Nakrájený párek na kostičky přidáme do hrnce. Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku.

Když je dozlatova přidáme mouku a za stálého míchání uděláme řídkou kašičku (jíšku). Jíšku oprahneme do zlatova a poté za stálého míchání ji vléváme do polévky. Chvíli povaříme a okořeníme solí a polévkovým kořením. Na zjemnění polévky za stálého míchání vléváme Tatra mléko.

IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang