Recept na nejlepší zeleninovou polévku je ideální v sychravém podzimním odpoledni.

Ingredience

  • 1 lžíce olivového oleje
  • 8 středně velkých mrkví nakrájených na plátky
  • 2 velké cibule, nakrájené
  • 4 nasekaná celerová žebra
  • 1 velká zelená paprika, zbavená semínek a nakrájená na kousky
  • 1 stroužek česneku, mletý
  • 2 šálky nakrájeného zelí
  • 2 šálky mražených nakrájených zelených fazolek
  • 2 šálky mraženého hrášku
  • 1 hrnek mražené kukuřice
  • 1 plechovka fazolí nebo cizrny
  • 1 bobkový list
  • 2 čajové lžičky kuřecího bujónu v granulích
  • 1-1/2 čajové lžičky sušené petržele
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička majoránky
  • 1 lžička tymiánu
  • 1/2 lžičky bazalky
  • 1/4 lžičky pepře
  • 4 šálky vody
  • 1 plechovka nakrájených rajčat

Postup

V hrnci rozehřejte olej na středním plameni; osmahněte mrkev, cibuli, celer a zelený pepř, dokud nezměknou. Přidejte česnek; vařte a míchejte 1 minutu. Vmíchejte zbývající přísady a přiveďte k varu.
Snižte teplotu, přikryjte a vařte, dokud zelenina nezměkne, tedy 1 až 1,5 hodiny. Vyjměte bobkový list.

Nutriční hodnoty 1 šálek

  • 105 kalorií
  • 2 g tuku (0 nasycených tuků)
  • 0 cholesterolu
  • 488 mg sodíku
  • 20 g sacharidů (9 g cukrů, 5 g vlákniny)
  • 4 g bílkovin
IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang