
Tento recept na vaječné nudle je základní a staromódní. Připravte si nudle, jaké dělávala babička. Vyzkoušejte je, až budete příště připravovat svou oblíbenou polévku nebo dušené maso. Nezapomeňte, že čerstvé těstoviny se uvaří mnohem rychleji než sušené.
Doba přípravy: 40 minut
Počet porcí: 7
Ingredience
- 2 a ½ hrnku mouky
- 1 špetka soli
- 2 rozšlehaná vejce
- ½ šálku mléka
- 1 lžíce másla
Postup
Krok 1
Ve velké míse smíchejte mouku a sůl. Přidejte vejce, mléko a máslo.
Krok 2
Hněťte těsto, dokud nebude hladké, asi 5 minut. Nechte 10 minut odpočívat v zakryté míse.
Krok 3
Na pomoučněném povrchu rozválejte těsto na tloušťku 0,4 až 0,6 cm. Nakrájejte na požadované délky a tvary.
Krok 4
Před pečením nechte těsto 10 až 15 minut oschnout na vzduchu.
Krok 5
Uvařte nudle ve velkém hrnci s osolenou vroucí vodou, dokud nejsou al dente, to trvá asi 5 minut.