Špecle

Špecle jsou tradiční německé knedlíky. Na pánvi můžete také rozemlít několik kousků slaniny, uvařené špecle ohřát ve výpeku ze slaniny a vynechat máslo.

Příprava

  • Příprava: 25 minut
  • Vaření: 10 minut
  • Celkem: 35 minut

Ingredience

  • 1 hrnek univerzální mouky
  • ½ lžičky mletého muškátového oříšku
  • ½ lžičky soli
  • 1 špetka čerstvě mletého bílého pepře
  • 2 vejce
  • ¼ šálku mléka
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce nasekané čerstvé petrželky

Postup

  1. Velký hrnec naplňte do poloviny vodou a přiveďte k varu. Upravte teplotu tak, aby se voda jen vařila.
  2. Mezitím ve střední misce smíchejte mouku, muškátový oříšek, sůl a bílý pepř.
  3. V malé misce rozšlehejte vejce. Přidejte vejce střídavě s mlékem do suchých přísad. Míchejte, dokud nevznikne hladká hmota.
  4. Těsto v dávkách protlačte přes stroj na špecle nebo přes cedník s velkými oky či kovové struhadlo do vroucí vody. Vařte 5 až 8 minut. Vyjměte je děrovanou lžící nebo pavoukem a nechte dobře okapat.
  5. Na velké pánvi rozpusťte máslo. Přidejte špecle a za mírného míchání vařte, dokud se nezačnou prohřívat. Podávejte posypané petrželkou.
IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang