Těstoviny s kuřecím masem a kajúnským kořením jsou snadné a chutné. Recept kombinuje francouzské, jižanské a další vlivy.

Příprava

  • Příprava: 20 minut
  • Doba vaření: 20 minut
  • Celkem: 40 minut
  • Počet porcí: 2

Ingredience

  • 120 g těstovin linguine
  • 2 půlky kuřecích prsou bez kůže a bez kostí
  • 2 lžičky kajúnského koření
  • 2 lžíce másla
  • 1 červená paprika nakrájená na plátky
  • 1 zelená paprika nakrájená na plátky
  • 4 čerstvé žampiony nakrájené na plátky
  • 1 nakrájená zelená cibule
  • 1 šálek husté smetany
  • 1/4 lžičky sušené bazalky
  • 1/4 lžičky citrónového pepře
  • 1/4 lžičky soli
  • 1/8 lžičky česnekového prášku
  • 1/8 lžičky mletého černého pepře
  • 1/4 šálku strouhaného parmezánu

Postup

  1. Přivedeme k varu velký hrnec s mírně osolenou vodou. Přidáme těstoviny a vaříme je 8-10 minut, dokud nejsou al dente. Slijeme vodu.
  2. Kuřecí prsa nakrájíme na proužky. Kuřecí maso a kajúnské koření vložíme do plastového sáčku. Protřepeme, aby se obalilo.
  3. Na velké pánvi na středním ohni rozpustíme máslo. Přidáme kuřecí maso a za stálého míchání vaříme 5-7 minut, dokud nezhnědne a není téměř upečené.
  4. Přidáme papriky, houby a zelenou cibuli. Za stálého míchání vaříme 2-3 minuty.
  5. Snížíme teplotu a vmícháme smetanu, bazalku, citrónový pepř, sůl, česnekový prášek a černý pepř. Přidáme uvařené těstoviny, promícháme, prohřejeme, posypeme parmezánem a podáváme.
IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang