Recept na rychlá kuřecí prsa po italsku

Drůbeží masoGrilováníHlavní jídlaKuřecí masoMaso

Nebojte se pohrát si s bylinkami, dokud nebudou vyhovovat chuti vaší rodiny. Hotové jídlo podávejte s vařenou růžičkovou kapustou. Vyzkoušejte také další recepty z kuřecího masa.

Kuřecí prsa po italsku jsou klasickým a uklidňujícím pokrmem, který se připravuje z kuřecího masa, rajčat a aromatických italských bylinek a koření. Využít můžete také typické italské sýry jako parmezán nebo mozzarellu, která se skvěle hodí hlavně na zapékaná kuřecí prsa. Tento pokrm můžete podávat s těstovinami, rýží nebo bramborami a určitě se stane hitem příštího jídla. Nebo si můžete připravit kuřecí prsa na pánvi.

TIP: Pokud jste fanouškem italské kuchyně, vyzkoušejte recept na italskou rajčatovou polévku. Nebo pokud si chcete připravit jiné maso, vyzkoušejte kachní prso pomalu pečené.

Rychlá kuřecí prsa po italsku – recept

Italská kuřecí prsa jsou rychlým a snadným jídlem, které si můžete vychutnat kterýkoli večer v týdnu. Je plné chuti a určitě potěší každého hosta, který přijde na večeři.

Ingredience na rychlá kuřecí prsa po italsku

  • 1/2 šálku strouhaného parmezánu
  • 2 lžíce sušeného oregana
  • 1 lžíce mleté čerstvé petrželky
  • 1/2 lžičky česnekové soli
  • 1/4 lžičky pepře
  • 4 kuřecí prsa
  • 3 lžíce změklého másla

Postup na rychlá kuřecí prsa po italsku

  1. V mělké míse smíchejte parmazán, oregano, petrželku, česnekovou sůl a pepř.
  2. Kuřecí prsa namočte do rozpuštěného másla a poté je obalte v parmezánové směsi. Vložte do vymazané zapékací misky a pokapejte zbylým máslem.
  3. Pečte odkryté při teplotě 200 °C zhruba 15-20 minut nebo dokud kuřecí šťáva nevytéká čirá.

Zapečené kuřecí maso s rajčaty a mozzarellou – recept

Tento jednoduchý, ale lahodný pokrm obsahuje křehká kuřecí prsa se šťavnatými rajčaty, voňavou bazalkou a roztaveným sýrem mozzarella, což vytváří dokonalou rovnováhu chutí. Podávejte s pečivem nebo jen se zeleninovým salátem.

Ingredience na zapečené kuřecí maso s rajčaty a mozzarellou

  • 2 kuřecí prsa
  • olivový olej, podle chuti
  • sůl podle chuti
  • pepř, podle chuti
  • sušený česnek, podle chuti
  • oregano, podle chuti
  • 1 balení mozzarelly
  • 1 středně velké rajče
  • 5 lístků čerstvé bazalky

Balzamiková omáčka

  • 240 ml tmavého balzamikového octa
  • 115 g medu

Postup na zapečené kuřecí maso s rajčaty a mozzarellou

  1. Předehřejte troubu na 200 °C.
  2. Na pergamenem vyloženém plechu okořeňte obě strany kuřete olivovým olejem, solí, pepřem, česnekem a oreganem.
  3. Pečte 30 minut nebo dokud není kuře propečené a šťáva z něj nevytéká čirá.
  4. Zatímco je kuře v troubě, smíchejte v hrnci balzamikový ocet a med a za občasného míchání povařte. Zredukování směsi by mělo trvat asi 20 minut.
  5. Jakmile balzamiková omáčka zhoustne a táhne se jako tekutý med, stáhněte ji z ohně a dejte stranou.
  6. Vyjměte kuře z trouby a obložte ho plátky mozzarelly a rajčat.
  7. Grilujte pod grilem v troubě 8-10 minut, nebo dokud se sýr nerozpustí a rajčata mírně nezuhelnatí.
  8. Zatímco se kuře griluje, můžete nasekat bazalku.
  9. Kuře pokapejte balzamikovou polevou a posypte bazalkou.
Mozzarella, rajčata a čerstvá bazalka vytvoří barevnou kombinaci jako na italské vlajce.

Zapečená kuřecí prsa – recept

Snadno zapečené kuře s mozzarellou, houbami a rajčatovou omáčkou je jednoduchá večeře na jedné pánvi! Snadné a rychlé jídlo, které si zamiluje celá rodina! Kuřecí prsa jsou upečená v marinara omáčce s roztavenou mozzarellou navrchu.

Podávejte s těstovinami nebo rýží, pro lowcarb dietu můžete použít i květákovou rýži nebo třeba dušenou brokolici a chřest.

Ingredience na zapečené kuřecí prsa

  • 4 kuřecí prsa
  • ½ lžíce italského koření
  • ¼ lžičky soli
  • ½ hrnku žampionů, nakrájených na plátky
  • 1 hrnek omáčky marinara
  • 1 hrnek strouhané mozzarelly

Postup na zapečené kuřecí prsa

  1. Předehřejte troubu na 190 °C.
  2. Vložte kuřecí prsa do zapékací misky a ochuťte italským kořením a solí.
  3. Každé kuřecí prso obložte na plátky nakrájenými žampiony.
  4. Kuře rovnoměrně přelijte omáčkou marinara a navrch nasypte strouhanou mozzarellu.
  5. Pečte odkryté 25-30 minut, dokud není kuře propečené. V případě potřeby poslední 4 minuty zapněte gril a dopečte pod grilem.

Zapečená plněná kuřecí prsa s rajčaty – recept

Recepty s kuřecím masem jsou velice oblíbené a proto přinášíme další inspiraci na zapečená kuřecí prsa s rajčaty a krémovým sýrem uvnitř. Při podávání nezapomeňte na bílý chléb typu ciabatta, aby ani kapka lahodné šťávy nepřišla nazmar.

Ingredience na zapečená plněná kuřecí prsa s rajčaty

  • 2 lžíce nasekaných oliv nebo sušených rajčat – podle toho, co máte k dispozici
  • 1 stroužek česneku, rozdrcený
  • ½ lžičky sušené směsi bylinek
  • 200 g tučného krémového sýra
  • 4 kuřecí prsa
  • 4 zralá rajčata nakrájená na plátky
  • olivový olej na pokapání

Postup na zapečená plněná kuřecí prsa s rajčaty

  1. Troubu předehřejte na 220 °C. Do sýra vmíchejte olivy nebo sušená rajčata, česnek a téměř všechny bylinky a okořeňte. Podél každého kuřecího prsíčka nařízněte zářez a pak jej nožem otevřete do kapsy.
  2. Každé prso naplňte čtvrtinou sýrové směsi a pak ho přitlačte, aby se uzavřelo. Položte je na vymaštěný plech. Okořeňte horní část kuřete a překryjte plátky rajčat přes horní část každého kusu kuřete. Okořeňte a posypte zbylými bylinkami. Pokapejte olivovým olejem.
  3. Pečte 20 minut, dokud kuře na okrajích nezezlátne a rajčata nebudou vypadat trochu scvrklá. Podávejte se zeleným salátem a křupavým chlebem, abyste mohli vytřít vypečenou šťávu.
Ke kuřecímu masu s rajčatovou omáčkou podávejte bílý chléb na vytření veškeré lahodné omáčky.

Recept na kuřecí prsa parmigiana

Hledáte zdravější recept na kuřecí parmigianu? Klasický pokrm jsme upravili a získali jsme tak vydatný, ale zdravý pokrm, který se skvěle hodí na večeři během všedního dne.

Ingredience na kuřecí prsa parmigiana

  • 2 velká kuřecí prsa, rozpůlená uprostřed
  • 2 rozšlehaná vejce
  • 75 g strouhanky
  • 75 g nastrouhaného parmazánu
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku, rozdrcené
  • 340 ml passaty
  • 1 lžička moučkového cukru
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 125 g lehké mozzarelly, natrhané

Postup na kuřecí prsa parmigiana

  1. Rozpulte 2 velká kuřecí prsa uprostřed, pak 4 kusy vložte mezi potravinářskou fólii a rozklepejte je na tenký plátek.
  2. Ponořte je do 2 rozšlehaných vajec a poté do 75 g strouhanky smíchané s polovinou strouhaného parmazánu. Odložíme na talíř do lednice a mezitím připravíme omáčku.
  3. Rozehřejte 1 lžíci olivového oleje a 1 minutu na něm smažte 2 rozdrcené stroužky česneku, pak do něj vyklopte passatu, 1 lžičku moučkového cukru a 1 lžičku sušeného oregana. Okořeňte a povařte 5-10 minut.
  4. Rozehřejte gril na vysoký stupeň a kuře opékejte 5 minut z každé strany, poté ho vyjměte.
  5. Rajčatovou omáčku nalijte do mělké zapékací misky a navrch položte kuře.
  6. Na maso rozsypte natrhané kousky mozzarelly a zbývající nastrouhaný parmazán a grilujte 3-4 minuty, dokud se sýr neroztaví a omáčka nezačne bublat.
  7. Podávejte se zeleninou nebo salátem a případně s těstovinami nebo bramborami.

Zapečené kuřecí maso v troubě – recept

Využijte zbytky pečeného kuřete v tomto zapečeném rajčatovém koláči se sýrem mozzarella a křupavou strouhankou.

Ingredience na zapečené kuřecí maso v troubě

  • 2 malé nebo 1 velká cibule, nakrájená nadrobno
  • 2 stroužky česneku, rozdrcené
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 lžičky sušeného oregana
  • 3 x 400 g plechovky nakrájených rajčat
  • 1 lžíce cukru
  • trochu červeného nebo bílého vinného octa
  • asi 500 g vařeného kuřecího masa nakrájeného na kousky
  • 125 g mozzarelly
  • 2 hrsti čerstvé strouhanky (nebo bezlepkové alternativy)

Postup na zapečené kuřecí maso v troubě

  1. Na oleji osmahněte cibuli a česnek do změknutí. Přidejte oregano, rajčata, cukr, trochu octa, sůl a pepř a vařte 20 minut, dokud omáčka nezhoustne. Vmíchejte kuře a přendejte do zapékací misky.
  2. Troubu předehřejte na 220 °C. Natrhejte mozzarellu na kuře, pak vše posypte strouhankou s trochou mletého pepře.
  3. Pečte 20 minut, dokud kuře není horké a povrch není zlatavý a bublá.
  4. Podávejte s bramborovou kaší, rýží nebo těstovinami.
Plněná kuřecí prsa budou na talíři vypadat velice efektivně po rozkrojení.

Kuřecí prsa s hořčicí v troubě – recept

Tohle jídlo je tak dobré, že bychom se divili, kdyby se tento recept na kuřecí prsa nestal vaším oblíbeným. Navíc potřebujete jen pár surovin a skvělé jídlo je na stole během chvíle.

Ingredience na kuřecí prsa s hořčicí v troubě

  • 125 g mozzarelly nakrájené na malé kousky
  • 50 g čedaru, nastrouhaného
  • 1 lžíce hrubozrnné hořčice
  • 4 kuřecí prsní řízky
  • 8 plátků uzené slaniny

Postup na kuřecí prsa s hořčicí v troubě

  1. Troubu předehřejte na 200 °C.
  2. Smíchejte sýry a hořčici. Do každé strany kuřecích prsou udělejte zářez a naplňte je hořčičnou směsí.
  3. Každé plněné kuřecí prso obalte 2 proužky slaniny – ne příliš pevně, ale tak, aby kuře drželo pohromadě.
  4. Okořeňte, položte na plech a pečte 20-25 minut.
  5. Jako přílohu můžete podávat třeba bramborovou kaši nebo batátové hranolky.

Recept na kuřecí prsa ve smetanové omáčce

Stýská se vám po létě? Toto jednoduše ochucené kuře s krásnými, zralými cherry rajčátky ve smetanové omáčce vám zaručeně zachutná. Přidáním pesta získáte další vrstvu oříškové chuti.

Ingredience na kuřecí prsa ve smetanové omáčce

  • 1 lžíce olivového oleje
  • 4 kuřecí prsa
  • 200 g balení cherry rajčat
  • 3 lžíce pesta
  • 3 lžíce crème fraîche
  • čerstvá bazalka

Postup na kuřecí prsa ve smetanové omáčce

  1. Na pánvi, nejlépe nepřilnavé, rozehřejte olej. Přidejte kuře a smažte ho bez pohybu, dokud nezíská trochu barvy. Kuře otočte a opečte z druhé strany. Pokračujte ve vaření 12-15 minut, dokud není kuře propečené. Vše dochuťte trochou soli a pepře.
  2. Rozpulte rajčata, vhoďte je do pánve a pár minut je míchejte, dokud nezačnou měknout.
  3. Snižte teplotu a vmíchejte pesto a crème fraîche, až vznikne omáčka.
  4. Posypte ji několika lístky bazalky a podávejte s rýží a salátem nebo kaší a brokolicí.

Na závěr

Tyto snadné a rychlé recepty na kuřecí maso vás během chvil přenesou do slunné Itálie a Středomoří, i když budete třeba na chalupě. Stačí ke kuřeti přidat rajčata, mozzarellu a bazalku, otevřít lahev vychlazeného bílého vína a užít si atmosféru jako na dovolené.

Jako bonus je, že u těchto receptů nestrávíte dlouhou dobu přípravou, což potěší každou kuchařku i kuchaře.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang