pexels-istvan-szabo-10338435

Jednoduchý, avšak sytý kuřecí paprikáš je maďarský recept, který se připravuje z kuřecího masa opečeného na másle, vařeného s cibulí a paprikou a nakonec se do něj přimíchá trochu zakysané smetany. Podáváme s knedlíky nebo nudlemi.

Příprava

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 40 minut
  • Celkem: 50 minut
  • Počet porcí: 4 až 6

Ingredience

  • 1 kg kuřecího masa (nejlépe stehna)
  • sůl
  • 2 až 3 lžíce másla
  • 2 až 3 cibule
  • mletý pepř černý dle chuti
  • 2 lžíce sladké papriky
  • 1 lžička pálivé papriky
  • 1 šálek kuřecího vývaru
  • 1/2 šálku zakysané smetany

Postup

  1. Kuřecí maso osolte a nechte stranou. Rozehřejte pánev na střední pánev a dejte rozpustit máslo. Mezitím podélně nakrájejte cibuli.
  2. Osušte kuře a vložte ho na pánev kůží dolů. Nechte ho smažit 4 až 5 minut z jedné strany, dokud nezhnědne, poté ho otočte a nechte 2 až 3 minuty smažit z druhé strany.
  3. Následně kuře z pánve vyjměte, vložte do mísy a dejte stranou.
  4. Do pánve přidejte nakrájenou cibuli a za občasného míchání ji smažte, dokud lehce nezhnědne, přibližně 7 minut.
  5. Přidejte k cibuli papriku a černý pepř a promíchejte. Nechte ještě minutu vařit.
  6. Poté přilijte kuřecí vývar a kousky kuřete vložte do pánve na cibuli. Přikryjte pokličkou a vařte na mírném ohni 20 až 25 minut.
  7. Když je kuře podle vaší chuti hotové, vyjměte ho z pánve. Nechte pánev chvíli vychladnout a poté pomalu vmíchejte zakysanou smetanu a podle chuti osolte.
  8. Pokud zakysaná smetana omáčku příliš ochladí, zapněte znovu oheň, aby se omáčka prohřála. Přidejte kuře zpět do pánve a obalte v omáčce.
  9. Pokrm podávejte s knedlíky, rýží, vaječnými nudlemi nebo bramborami.
IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang