domaci-gnocchi-2

Mezi oblíbené pochoutky italské kuchyně patří gnocchi. K přípravě této vynikající bramborové přílohy vám stačí jen hrstka ingrediencí, a s naším receptem si domácí gnocchi uvaříte snadno a rychle.

Příprava

  • Příprava: 45 minut
  • Vaření: 5 minut
  • Celkem: 50 minut

Ingredience

  • Brambory (4 ks)
  • Rozšlehané vejce (1 ks)
  • Hladká mouka (1 hrnek)
  • Sůl
  • Pepř
  • Sýr Ricotta (1/4 hrnku)

Postup

Neloupané brambory omyjte a propíchejte vidličkou. Pečte v troubě při 200° C 45 – 60 minut, dokud nebudou měkké, a nechte vychladnout. Oloupejte, nakrájejte každou bramboru na 4 plátky a opatrně rozmačkejte. Na rozmačkané brambory rozetřete rozšlehané vejce a položte sýr ricotta. V misce smíchejte sůl, pepř a hrnek mouky, a vysypejte na bramborovou směs. Vypracujte v soudržné těsto, vytvarujte válec a rozdělte jej na 8 částí. Z každé části vyválejte tenké válečky a nakrájejte na zhruba 1,5 cm části. Zlehka obalte moukou a vařte v osolené vodě zhruba 1 minutu.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang