gnocchi-2-2

Doba přípravy: 30 minut

Počet porcí: 4

Ingredience

  • 2 brambory
  • 2 hrníčky hladké mouky
  • 1 vejce

Postup

Krok 1
Přiveďte k varu velký hrnec osolené vody. Oloupejte brambory a přidejte je do hrnce. Vařte, dokud nezměknou, zhruba 15 minut. Slijte brambory, nechte vychladnout a rozmačkejte vidličkou nebo šťouchadlem na brambory.

Krok 2
Ve velké míse smíchejte připravenou bramborovou kaši na noky, mouku a vejce. Hněťte, dokud se z těsta nevytvoří koule. Z těsta vytvarujte dlouhé „hady“. Na pomoučněném povrchu nakrájejte „hady“ na centimetrové kousky. Kousky noků vytvarujte do požadovaného tvaru.

Krok 3
Přiveďte k varu velký hrnec s mírně osolenou vodou. Vhoďte do ní noky a vařte 3 až 5 minut, nebo dokud noky nevyplavou na povrch, poté slijte a podávejte.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang