Halušky se zelím a uzeným masem

Bramborová jídlaHlavní jídlaUzené maso
halušky

Halušky se zelím a uzeným masem jsou typický pokrmem slovenské kuchyně. Svou oblibu si ovšem našly také mezi Čechy, kteří při návštěvě Slovenska tento tradiční pokrm často ochutnají. Jak na přípravu typických slovenských halušek?

Typické slovenské halušky jsou velmi oblíbené také v České republice. Jejich příprava není složitá, navíc ingredience jsou v českém prostředí lehce dostupné. Co přesně si na přípravu halušek se zelím a uzeným masem připravit?

Ingredience na přípravu halušek s zelím

Na přípravu halušek se zelím a uzeným masem si přichystáme 5 větších brambor, 20dkg hladké mouky, 1 vejce, sůl, 60dkg uzeného masa, 1 kysané zelí, 2 cibule.

Příprava halušek se zelím a uzeným masem

Ze všeho nejdřív se pustíme do přípravy zelí a uzeného masa. Dušení zelí zabere minimálně 45 minut, což je třeba brát v potaz, aby bylo hotové současně s haluškami. Nakájíme si dvě cibule a dáme je rovnou zpěnit na sádle.

K nim pak přidáme zelí, zalijeme vodou, nakrájíme na kostičky uzené maso a asi po deseti minutách ho přidáme do zelí. Vše necháme společně dusit a pustíme se do přípravy domácích bramborových halušek.

Brambory si oloupeme a nestrouháme je do větší misky. Jakmile máme všechny brambory nastrouhané, můžeme k nim přidat i ostatní ingredience. Vše společně promícháme a jakmile nám vznikne těsto s optimální konzistencí, rovnou se můžeme pustit do jejich vaření, což je jedním z posledních kroků k tomu, abychom mohli halušky podávat na stůl.

Když jsou halušky hotové, stačí je jen smíchat se zelím a uzeným masem a podávat.

IngredienceRecept

© 2023 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang