Zapečené brambory s mletým masem – recept

Bramborová jídlaHlavní jídlaHovězí masoMasoZapečené brambory

Tento recept na zapečené brambory v kombinaci s mletým masem zachutnají nejen dospělým, avšak také dětem.

TIP: Pokud vám zbylo mleté maso, můžete vyzkoušet pštrosí vejce recept.

Příprava

  • Příprava: 20 minut
  • Doba vaření: 60 minut
  • Dodatečný čas. 10 minut
  • Počet porcí: 6

Ingredience

  • 450 g libového mletého hovězího masa
  • 3 šálky oloupaných brambor, nakrájených na tenké plátky
  • 1 plechovka houbové polévky
  • 1/2 šálku nakrájené cibule
  • 3/4 šálku mléka
  • sůl dle chuti
  • čerstvě mletý černý pepř dle chuti
  • 1 šálek strouhaného sýru čedar

Postup

  1. Předehřejeme troubu na 175 °C.
  2. Na středně velké pánvi na středním plamenu opečeme mleté hovězí maso. Tuk slijeme.
  3. Ve středně velké míse smícháme houbový krém, cibuli, mléko, sůl a pepř dle chuti.
  4. Do zapékací misky střídavě vrstvíme brambory, houbovou směs a maso. Pečeme v předehřáté troubě 1-1,5 hodiny nebo dokud brambory nezměknou.
  5. Navrch nasypeme sýr čedar a pokračujeme v pečení, dokud se sýr neroztaví.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang