Hovězí maso

Hovězí maso, nebo-li také červené maso, je velmi bohaté na různé vitamíny, bílkoviny a minerály, kterými jsou především železo a zinek. Do kategorie hovězího masa spadá maso z býků, volů, krav a jalovic, kdy výbornou chuť masu dodává množství tuku v něm obsaženém.

Z hovězího masa se připravují ty nejsilnější a nejchutnější vývary a případně z nich poté další jiné polévky či omáčky. Hovězí maso je nejlepší volbou pro svíčkovou omáčku, rajskou omáčku, koprovou omáčku a mezi přední a ty nejvíce oblíbené omáčky patří hovězí guláš.

Hovězí maso také může mít podobu i mletého masa, které je výborné do boloňské omáčky na špagety nebo do hamburgerů. Hovězím steakem nepohrdne málo kdo, obzvlášť, pokud je kvalitně a precizně ugrilovaný přesně podle chuti strávníka.

Další kategorie

Jednoduchá polévka Taco

Příprava: 25 minutPorce: 8Náročnost: snadné Ingredience 1 kg mletého hovězího masa1...

Perfektní jednoduché chilli

Příprava: 80 minutVaření: 15 minutCelkem: 1 hodina 35 minutPorce: 6Obtížnost:...

Klasická masová sekaná

Sekaná je velmi oblíbeným jídlem na českých stolech a málokdo na ni dá dopustit....

Sladkokyselé masové kuličky – recept

Ingredience 0,5 kg mletého hovězího masa1 vejce1 cibule, nakrájená nadrobno1 šálek...

Jednoduchý hovězí Stroganoff – recept

Ingredience 1 balení vaječných nudlí0,5 kg mletého hovězího masa1 plechovka...

Pečené plněné papriky s rýží

Plněné papriky s mletým hovězím masem a rýží přelité ochucenou rajčatovou omáčkou....

Hovězí Wellington – recept

Ingredience na nádivku 750 g bílých žampionů2 šalotky, oloupané a nahrubo nakrájené4...

Jednoduchá sekaná – recept na nejlepší sekanou

Ingredience 0,7 kg mletého hovězího masa1 vejce1 cibule nakrájená nadrobno1 šálek...

Tradiční gyros – recept na nejlepší gyros

Ingredience 1 malá cibule nakrájená na kousky1 libra mletého jehněčího masa1 libra...

Chilli con carne – recept na nejlepší chilli con carne

Tento skvělý recept na chilli je jedním z nejlepších pokrmů, které můžete podávat...

Salisburský steak s nízkým obsahem sacharidů

Steaky jsou šťavnaté a plné chuti a jsou dobré samy o sobě! V houbové omáčce jsou však...

Cuketové lasagne s nízkým obsahem sacharidů

Cuketové vrstvy v těchto nízkokalorických a bezlepkových lasagních s hovězím masem...

Zapečené špagety s mozzarellou – recept

Tento snadný recept na zapečené špagety potěší každého, kdo je dostane na talíř....

Zeleninová polévka z mletého hovězího masa – recept

Jedná se o sytou, velmi snadnou a chutnou zeleninovou polévku, kterou můžete podávat kdykoli...

Francouzská cibulová polévka v pomalém hrnci

Tato polévka je nesmírně snadná, zejména proto, že se vaří v pomalém hrnci. Vaří se...

Nejlepší kuřecí polévka všech dob

Babiččina kuřecí polévka je nejlepší při zdravotních neduhách. Chutná báječně a...

Vysoký roštěnec

Příprava Celkem: 17 minPříprava: 5 minVaření: 12 min Ingredience 4 výběrové...

Hovězí steak Fajitas

Klasický mexický recept na fajitas z proužků steaku, cibule a papriky, podávaný horký s...

Pečené kapustové karbanátky

Tyto kapustové karbanátky jsou šťavnaté a chuťově výrazné. Jakmile je jednou...

Vietnamské Bun Bo Nam Bo

Bún Bò Nam Bộ je jedním z deseti nejlepších jídel, které by měl ve Vietnamu ochutnat...

Opečená žebírka na pánvi – recept

Výborný recept, který vám nezabere déle než 15 minut. Ingredience 1 vykostěný steak...

Bun Bo Nam Bo

Vietnamská kuchyně se pyšní klasikou Bun Bo Nam Bo, která by neměla chybět na talíři...

Klasické italské lasagne

Autentický italský recept na lasagne s krémovou bešamelovou omáčkou. Oblíbené rodinné...

Hovězí svíčková s portským vínem a česnekem

Recept vhodný ke speciálnímu svátečnímu jídlu. Příprava Příprava: 30...

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang