Recept na dušené hovězí maso z pomalého hrnce

Bramborová jídlaHlavní jídlaHovězí masoMasoPomalý hrnecSlané recepty
dusene-hovezi-maso-z-pomaleho-hrnce

Pokud hledáte skvělé způsoby, jak si vychutnat šťavnaté a chutné hovězí maso, nemusíte hledat dál. Recepty na hovězí v pomalém hrnci jsou tím pravým řešením. Díky tomuto jednoduchému a efektivnímu způsobu vaření získáte maso měkké jako máslo a plné bohatých chutí.

Pokud jste milovníkem hovězího masa, nebojte se vyzkoušet některé z těchto receptů a potěšte své chuťové buňky. Zde máme několik inspirací, které vám ukážou, jak vytvořit lahodné pokrmy, které potěší celou rodinu.

Hovězí maso je oblíbeným základem mnoha pokrmů po celém světě. Jeho výrazná chuť a výživné hodnoty ho činí ideálním ingrediencí pro různé kulinářské experimenty. A pokud jste navíc ještě milovníkem pomalého vaření, máme pro vás skvělé zprávy.

V tomto článku vám představíme několik neodolatelných receptů na hovězí v pomalém hrnci, které se stanou hitovými pokrmy vašeho jídelníčku. Nezáleží na tom, zda jste začátečník nebo již zkušený kuchař, tyto recepty jsou snadno zpracovatelné a jistě vás potěší jedinečná chuťová harmonie výsledných pokrmů.

TIP: Hovězí z pomalého hrnce můžete podávat například k zapečeným bramborám.

Pečené hovězí maso si můžete připravit na spoustu různých způsobů.

Recepty pomalý hrnec – recepty v pomalém hrnci

Recepty v pomalém hrnci jsou jedním z těch kulinářských pokladů, které spojují jednoduchost s bohatými chutěmi. Tento způsob vaření umožňuje ingrediencím pohodlně splynout a vytvořit pokrmy, které jsou šťavnaté, aromatické a plné nejrůznějších chutí. Pomalý hrnec je jako kouzelný hrnec, kde se během vaření všechny chutě postupně rozvíjejí.

Ať už je to hovězí guláš, kuřecí kari nebo sladký pudink, recepty v pomalém hrnci vám zaručují jedinečný gastronomický zážitek. Navíc tím ušetříte spoustu času a úsilí, což je pro každého zaneprázdněného kuchaře jistě vítanou zprávou.

Hovězí zadní recept

Hovězí maso je lahůdkou, a pokud hledáte způsob, jak si vychutnat tu nejlepší část – zadní hovězí, máme pro vás recept, který vás jistě nadchne. Tato chuťově bohatá a měkká část masa se při pomalém vaření výborně uplatní.

Tento recept vám ukáže, jak na to, a připravíte si neodolatelně něžné zadní hovězí, které si budete užívat do posledního sousta.

Ingredience na hovězí zadní

  • 600 g zadního hovězího masa
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky mletého pepře
  • 1/2 lžičky rozmarýnu
  • 1/2 lžičky tymiánu
  • 1/2 šálku červeného vína
  • 1/2 šálku hovězího vývaru

Postup na hovězí zadní

  1. Započněte přípravou masa – nakrájejte zadní hovězí na menší kousky a osolte a opepřete je ze všech stran.
  2. Na rozpáleném olivovém oleji a másle orestujte nakrájenou cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
  3. Přidejte na kostky nakrájené hovězí maso a opečte ho dozlatova, aby získalo bohatou chuť.
  4. Přidejte rozmarýn a tymián a promíchejte.
  5. Zalijte červeným vínem a hovězím vývarem. Přiveďte k varu, poté snižte plamen a nechte pokrm vařit pod pokličkou asi 2-3 hodiny, dokud maso nebude měkké a šťavnaté.
  6. Hotové zadní hovězí maso podávejte s vašimi oblíbenými přílohami, například bramborovým kaší nebo pečenou zeleninou.

Tento recept na zadní hovězí vám přinese nezapomenutelný gastronomický zážitek. Měkké a šťavnaté maso s bohatou omáčkou je tou pravou pochoutkou pro všechny milovníky hovězího masa. Nechte se unést touto chutí a připravte si domácí lahůdku, která potěší vaše chuťové buňky.

Hovězí kýta recept

Hovězí kýta je kousek masa, který se výborně hodí pro rychlý a chutný pokrm. Tato část hovězího masa je šťavnatá a bohatá na chuť, a s tímto receptem ji snadno připravíte. Stačí pár jednoduchých kroků, a brzy budete mít na talíři dokonalou hovězí kýtu, která potěší všechny chuťové buňky.

TIP: Vyzkoušet můžete také vepřovou panenku.

Ingredience na hovězí kýtu

  • 4 plátky hovězí kýty (přibližně 150 g každý)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku, nakrájené na plátky
  • 1 cibule, nakrájená na tenké kolečka
  • 1/2 šálku hovězího vývaru
  • 1/4 šálku červeného vína
  • 2 lžičky čerstvého tymiánu
  • sůl a pepř podle chuti

Postup na hovězí kýtu

  1. Plátky hovězí kýty osolte a opepřete z obou stran.
  2. Rozpalte olivový olej na pánvi při střední teplotě.
  3. Smažte hovězí kýtu na pánvi asi 3-4 minuty z každé strany, dokud nebudou mít hezky zlatohnědou barvu. Poté je odložte na talíř a zakryjte fólií.
  4. Na pánvi, kde jste smažili maso, přidejte cibuli a česnek. Smažte je asi 2 minuty, dokud nezačnou změkčovat.
  5. Přidejte hovězí vývar, červené víno a tymián. Vařte a míchejte asi 3-4 minuty, dokud se omáčka zahustí.
  6. Vraťte hovězí kýtu do pánve a vařte ještě další 2 minuty, nebo dokud jsou kýty prohřáté.
  7. Podávejte hovězí kýtu s omáčkou, kterou připravíte z pánve, a doplňte přílohou podle vašeho výběru.

Tento recept na hovězí kýtu je rychlý, chutný a skvělý pro všechny, kteří si chtějí vychutnat lahodný pokrm z hovězího masa. Šťavnaté plátky hovězí kýty s aromatickou omáčkou tvoří dokonalou kombinaci. Nechte se unést touto chutí a připravte si jedinečný pokrm, který určitě potěší vaše chuťové buňky.

Hovězí přední recept

Přední hovězí je jednou z nejchutnějších částí masa, kterou můžete připravit na svém stolním grilu nebo v troubě. Tato část masa je bohatá na šťávu a chuť, což ji dělá ideálním pokrmem pro milovníky hovězího.

Náš recept na přední hovězí vám ukáže, jak snadno a rychle připravit skvělý pokrm pro celou rodinu. K hovězímu můžete podávat třeba knedlíky z mikrovlnky nebo pečené brambory.

Ingredience na hovězí přední

  • 4 plátky předního hovězího (přibližně 200 g každý)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku, nakrájené na plátky
  • 1 cibule, nakrájená na tenké kolečka
  • 1 lžíce čerstvého rozmarýnu
  • 1 lžíce čerstvého tymiánu
  • sůl a pepř podle chuti

Postup na hovězí přední

  1. Plátky předního hovězího osolte a opepřete z obou stran.
  2. Rozpalte olivový olej na pánvi při střední teplotě.
  3. Smažte plátky předního hovězího na pánvi asi 3-4 minuty z každé strany, dokud nebudou mít hezky zlatohnědou barvu. Poté je odložte na talíř a zakryjte fólií.
  4. Na pánvi, kde jste smažili maso, přidejte cibuli a česnek. Smažte je asi 2 minuty, dokud nezačnou změkčovat.
  5. Přidejte čerstvý rozmarýn a tymián a promíchejte.
  6. Vraťte plátky předního hovězího do pánve a vařte ještě další 2 minuty, nebo dokud jsou prohřáté a omáčka se na ně dobře přilepí.
  7. Podávejte přední hovězí s omáčkou a přílohou podle vašeho výběru.

Tento recept na přední hovězí je rychlý a jednoduchý, přičemž zachovává bohatou chuť tohoto vynikajícího masa. Šťavnaté plátky předního hovězího s aromatickou omáčkou vytvoří lahodný pokrm, který si jistě oblíbíte. Takže si dopřejte tento výtečný pokrm a užijte si jedinečnou chuť hovězího masa.

Hovězí váleček recept – hovězí na zelenině

Hovězí váleček na zelenině je skvělým způsobem, jak si vychutnat šťavnaté hovězí maso v kombinaci s osvěžující zeleninou. Tento recept vám ukáže, jak vytvořit lahodný a vyvážený pokrm, který potěší vaše chuťové buňky. Hovězí se stává v tomto receptu krásně měkkým a dochutí se aromatickými bylinkami.

Ingredience na hovězí váleček – hovězí na zelenině

  • 4 plátky hovězího masa na rolády (přibližně 150 g každý)
  • 2 středně velké mrkve, oloupané a nakrájené na tenké proužky
  • 1 cuketa, nakrájená na tenké proužky
  • 1 červená paprika, nakrájená na proužky
  • 1/2 cibule, nakrájená na tenké kolečka
  • 4 plátky slaniny
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžičky čerstvého tymiánu
  • sůl a pepř podle chuti
  • 1 šálka hovězího vývaru

Postup na hovězí váleček – hovězí na zelenině

  1. Plátky hovězího masa lehce osolte a opepřete z obou stran.
  2. Položte na každý plátek hovězího masa plátek slaniny a rozprostřete na něj proužky mrkve, cukety, papriky a nakrájenou cibuli.
  3. Posypte nasekaným tymiánem na vrch a zahákněte okraje masa a zeleniny tak, aby vznikly válečky.
  4. Upevněte válečky provázkem nebo párátkem.
  5. Rozpalte olivový olej na pánvi při střední teplotě.
  6. Smažte válečky na pánvi asi 3-4 minuty z každé strany, dokud nebudou mít hezky zlatohnědou barvu.
  7. Přidejte hovězí vývar, přikryjte poklicí a vařte asi 20-25 minut, dokud není hovězí maso měkké a zelenina je al dente.
  8. Podávejte hovězí válečky na zelenině s omáčkou vzniklou během vaření.

Tento recept na hovězí válečky na zelenině je lahodným spojením masa a zeleniny. Válečky jsou plné chutí a vůní a představují skvělý pokrm pro ty, kteří chtějí užít si to nejlepší z obou světů. Dejte tomuto receptu šanci a užijte si jeho bohatou chuť a krásnou prezentaci.

Hovězí válečky můžete ochutit jemnými bylinkami.

Hovězí na víně s kořenovou zeleninou – hovězí na kořenové zelenině – recept

Hovězí na víně s kořenovou zeleninou je lahodný pokrm, který spojuje bohatou chuť hovězího masa s aromatickou omáčkou z červeného vína a osvěžující příchuť kořenové zeleniny. Tento recept vám umožní připravit výjimečný pokrm, který se hodí pro oslavu i každodenní večeři. Vaření v tomto receptu je snadné a výsledek stojí za to.

TIP: Vyzkoušejte také vepřovou panenku v pomalém hrnci.

Ingredience na hovězí na víně s kořenovou zeleninou

  • 4 plátky hovězího masa (přibližně 150 g každý)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku, nakrájené na plátky
  • 1 cibule, nakrájená na tenká kolečka
  • 2 mrkve, oloupané a nakrájené na kolečka
  • 2 petržele, oloupané a nakrájené na kolečka
  • 1/2 šálku červeného vína
  • 1/2 šálku hovězího vývaru
  • 1 lžička čerstvého tymiánu
  • sůl a pepř podle chuti

Postup na hovězí na kořenové zelenině

  1. Plátky hovězího masa osolte a opepřete z obou stran.
  2. Rozpalte olivový olej na pánvi při střední teplotě.
  3. Smažte hovězí maso na pánvi asi 3-4 minuty z každé strany, dokud nebudou mít hezky zlatohnědou barvu. Poté je odložte na talíř a zakryjte fólií.
  4. Na pánvi, kde jste smažili maso, přidejte cibuli, česnek, mrkve a petržel. Smažte je asi 5 minut, dokud nezačnou změkčovat.
  5. Přidejte červené víno, hovězí vývar a tymián. Přiveďte k varu, poté snižte plamen a vařte asi 15 minut, dokud se omáčka nezahustí.
  6. Vraťte hovězí maso zpět do pánve s omáčkou a vařte ještě další 5 minut, nebo dokud jsou prohřáté.
  7. Podávejte hovězí na víně s kořenovou zeleninou s omáčkou a doplňte přílohou podle vašeho výběru.

Tento recept na hovězí na víně s kořenovou zeleninou je skvělým způsobem, jak si dopřát lahodný pokrm s bohatými chutěmi. Kořenová zelenina a červené víno dodávají jídlu jedinečnou chuťovou harmonii. Nechte se unést touto chutí a připravte si výjimečný pokrm, který potěší vaše chuťové buňky.

Hovězí na mrkvi – hovězí s mrkví – recept

Hovězí na mrkvi je pokrm, který vyniká svou jednoduchostí a bohatou chutí. Tato receptura spojuje šťavnaté hovězí maso s osvěžující chutí mrkve, která se stane vynikajícím základem pro aromatickou omáčku. Tento recept je ideální pro ty, kteří hledají zdravý a chutný pokrm s minimem námahy.

TIP: Vyzkoušejte také vepřové v mrkvi.

Ingredience na hovězí na mrkvi

  • 500 g hovězího masa, nakrájené na menší kousky
  • 4 velké mrkve, oloupané a nakrájené na kolečka
  • 1 cibule, nakrájená na drobné kousky
  • 2 stroužky česneku, nasekané na plátky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1/2 šálku hovězího vývaru
  • 1 lžička čerstvého tymiánu
  • sůl a pepř podle chuti

Postup na hovězí na mrkvi

  1. Rozpalte olivový olej na pánvi při střední teplotě.
  2. Smažte hovězí maso na pánvi asi 5 minut, dokud nezezlátne z všech stran. Poté ho vyjměte z pánve a odložte stranou.
  3. Do pánve přidejte nakrájenou cibuli a smažte ji asi 3 minuty, dokud nezměkčí.
  4. Přidejte nakrájený česnek a smažte další minutu, dokud nezavoní.
  5. Vraťte hovězí maso zpět do pánve a přidejte nakrájenou mrkev.
  6. Zalijte hovězí vývarem, přidejte tymián, sůl a pepř podle chuti.
  7. Zakryjte pokličkou a nechte vařit na mírném ohni asi 30-40 minut, nebo dokud není hovězí maso měkké a mrkev al dente.
  8. Podávejte hovězí na mrkvi s omáčkou a doplňte přílohou podle vašeho výběru.

Tento recept na hovězí na mrkvi je příkladem jednoduchosti a chutí. Měkké hovězí maso se spojí s osvěžující chutí mrkve a vytvoří lahodný pokrm, který potěší všechny. Tento recept je ideální pro ty, kteří hledají snadný způsob, jak si vychutnat vynikající hovězí maso.

Hovězí v pomalém hrnci – recept

Pokud toužíte po hovězím pokrmu plném bohatých chutí, které se doslova rozplývají v ústech, recept na hovězí v pomalém hrnci je tím pravým pro vás. Tato metoda vaření umožňuje masu pomalu vařit a získat tak neuvěřitelnou šťavnatost a měkkost. Tento recept vám ukáže, jak připravit dokonalý hovězí pokrm, který potěší vaše chuťové buňky.

Ingredience na hovězí v pomalém hrnci

  • 700 g hovězího masa (nejlepší je hovězí plecko nebo líčka)
  • 2 cibule, nakrájené na plátky
  • 3 stroužky česneku, nakrájené na plátky
  • 3 mrkve, nakrájené na kolečka
  • 2 brambory, nakrájené na kostky
  • 1/2 šálku hovězího vývaru
  • 1/2 šálku červeného vína
  • 2 lžičky čerstvého tymiánu
  • sůl a pepř podle chuti
  • 2 lžíce olivového oleje

Postup na hovězí v pomalém hrnci

  1. Rozpalte olivový olej na pánvi při střední teplotě.
  2. Hovězí maso osolte a opepřete z obou stran.
  3. Smažte hovězí maso na pánvi asi 3-4 minuty z každé strany, dokud nezezlátne z obou stran.
  4. Přeneste maso do pomalého hrnce.
  5. Na pánvi, kde jste smažili maso, přidejte cibuli a česnek a smažte je asi 2 minuty, dokud nezačnou změkčovat.
  6. Přidejte nakrájené mrkve a brambory do pomalého hrnce.
  7. Vraťte hovězí vývar, červené víno a tymián do pánve s cibulí a česnekem. Přiveďte k varu a vařte asi 2 minuty.
  8. Zalijte směs cibule a česneku nad masem a zeleninou v pomalém hrnci.
  9. Zakryjte pomalý hrnec poklicí a vařte na nízkém stupni asi 6-8 hodin, nebo dokud není hovězí maso měkké a šťavnaté.

Hovězí v pomalém hrnci je vynikajícím způsobem, jak si užít skvělý hovězí pokrm bez zbytečné námahy. Po dlouhém vaření v pomalém hrnci se maso stane měkkým a šťavnatým, zatímco zelenina absorbuje bohaté chutě omáčky. Tento recept je jednoduchý a výsledek stojí za to.

Guláš v pomalém hrnci – hovězí guláš v pomalém hrnci – recept

Když je ve vzduchu chladno, nic se nevyrovná tomuto dušenému hovězímu masu. Tento vydatný dušený hovězí guláš v pomalém hrnci je plný křehké mrkve, brambor a masa a je ochucený tymiánem a hořčicí.

TIP: Vyzkoušejte také mexický guláš.

Ingredience na hovězí guláš v pomalém hrnci

  • 700 g oloupaných a na kostky nakrájených brambor
  • 6 středně velkých mrkví nakrájených na kousky
  • 1 střední cibule, nahrubo nakrájená
  • 3 celerová žebra, nahrubo nasekaná
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 500 až 700 g dušeného hovězího masa, nakrájeného na kostky
  • 3 lžíce řepkového oleje
  • 1 plechovka (400 g) nakrájených rajčat, nerozpuštěná
  • 1 plechovka (400 g) hovězího vývaru
  • 1 lžička mleté hořčice
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • 1/2 lžičky sušeného tymiánu
  • mletý čerstvý tymián

Postup na hovězí guláš v pomalém hrnci

  1. Do pomalého hrnce navrstvěte brambory, mrkev, cibuli a celer.
  2. Do velké mělké misky dejte mouku. Přidejte dušené maso, otočte, aby se rovnoměrně obalilo. Ve velké pánvi maso po částech opečte na oleji.
  3. Vložte ho na zeleninu.
  4. Ve velké míse smíchejte rajčata, vývar, hořčici, sůl, pepř, tymián. Nalijte na hovězí maso.
  5. Přikryjte a vařte na nízké teplotě 7-8 hodin nebo dokud maso a zelenina nezměknou. V případě potřeby posypte před podáváním čerstvým tymiánem.
Guláš v pomalém hrnci je prakticky bezpracným pokrmem.

Pokrmy z hovězího masa vařené v pomalém hrnci mají jedinečnou schopnost spojovat jednoduchost s bohatými chutěmi. Ať už jste si vybrali klasický hovězí guláš, aromatické hovězí ragú, nebo třeba pikantní hovězí tacos, všechny tyto recepty mají něco společného – dokonalé spojení chuti a konzistence masa.

Díky pomalému vaření se hovězí stane měkkým a šťavnatým, což z něj činí neodolatelný pokrm pro celou rodinu. Takže neváhejte a pusťte se do vaření těchto lahodných pokrmů a užijte si výjimečnou chuť hovězího masa v pomalém hrnci. Vaše chuťové buňky vám za to budou vděčné.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang