Recept na dušené hovězí maso z pomalého hrnce

Bramborová jídlaHlavní jídlaHovězí masoMasoPomalý hrnecSlané recepty
dusene-hovezi-maso-z-pomaleho-hrnce

Když je ve vzduchu chladno, nic se nevyrovná tomuto dušenému hovězímu masu. Tento vydatný dušený hovězí guláš v pomalém hrnci je plný křehké mrkve, brambor a masa a je ochucený tymiánem a suchou hořčicí.

Ingredience

  • 700 g oloupaných a na kostky nakrájených brambor
  • 6 středně velkých mrkví nakrájených na kousky
  • 1 střední cibule, nahrubo nakrájená
  • 3 celerová žebra, nahrubo nasekaná
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 500 až 700 g dušeného hovězího masa, nakrájeného na kostky
  • 3 lžíce řepkového oleje
  • 1 plechovka (400 g) nakrájených rajčat, nerozpuštěná
  • 1 plechovka (400 g) hovězího vývaru
  • 1 lžička mleté hořčice
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • 1/2 lžičky sušeného tymiánu
  • Mletý čerstvý tymián

Postup

  1. Do pomalého hrnce navrstvěte brambory, mrkev, cibuli a celer.
  2. Do velké mělké misky dejte mouku. Přidejte dušené maso, otočte, aby se rovnoměrně obalilo. Ve velké pánvi maso po částech opečte na oleji.
  3. Vložte ho na zeleninu.
  4. Ve velké míse smíchejte rajčata, vývar, hořčici, sůl, pepř, tymián. Nalijte na hovězí maso.
  5. Přikryjte a vařte na nízké teplotě 7-8 hodin nebo dokud maso a zelenina nezměknou. V případě potřeby posypte před podáváním čerstvým tymiánem.
IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang