
Když je ve vzduchu chladno, nic se nevyrovná tomuto dušenému hovězímu masu. Tento vydatný dušený hovězí guláš v pomalém hrnci je plný křehké mrkve, brambor a masa a je ochucený tymiánem a suchou hořčicí.
Ingredience
- 700 g oloupaných a na kostky nakrájených brambor
- 6 středně velkých mrkví nakrájených na kousky
- 1 střední cibule, nahrubo nakrájená
- 3 celerová žebra, nahrubo nasekaná
- 3 lžíce hladké mouky
- 500 až 700 g dušeného hovězího masa, nakrájeného na kostky
- 3 lžíce řepkového oleje
- 1 plechovka (400 g) nakrájených rajčat, nerozpuštěná
- 1 plechovka (400 g) hovězího vývaru
- 1 lžička mleté hořčice
- 1/2 lžičky soli
- 1/2 lžičky pepře
- 1/2 lžičky sušeného tymiánu
- Mletý čerstvý tymián
Postup
- Do pomalého hrnce navrstvěte brambory, mrkev, cibuli a celer.
- Do velké mělké misky dejte mouku. Přidejte dušené maso, otočte, aby se rovnoměrně obalilo. Ve velké pánvi maso po částech opečte na oleji.
- Vložte ho na zeleninu.
- Ve velké míse smíchejte rajčata, vývar, hořčici, sůl, pepř, tymián. Nalijte na hovězí maso.
- Přikryjte a vařte na nízké teplotě 7-8 hodin nebo dokud maso a zelenina nezměknou. V případě potřeby posypte před podáváním čerstvým tymiánem.