
Mleté maso zapečené s brambory je výborným obědem či večeří. Jeho příprava vám nezabere příliš mnoho času, a můžete si vyhrát s jeho dochucením.
Ingredience:
- 400 g mletého hovězího a vepřového masa
- 50 g slaniny
- 1 velká cibule
- 5 rajčat
- 2 papriky
- 500 g uvařených oloupaných brambor
- 2 vejce
- 2 dl sladké smetany
- olej
- sůl
- pepř
- drcený kmín
Postup:
Slaninu nakrájíme na drobné kostičky a v hrnci ji rozškvaříme na oleji. Přidáme jemně nasekanou cibulku, mleté maso, sůl, pepř a vše důkladně promícháme. Hrnec zakryjeme pokličkou a za občasného míchání dusíme asi 20 minut.
Mezitím si připravíme zeleninu. Brambory (uvařené) nakrájíme na plátky, papriky na nudličky. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kolečka.
Do vymaštěného pekáče vložíme na dno část brambor, osolíme a posypeme trochou kmínu, část masa, zeleninu a opakujeme dokud jsou ingredience, ale tak aby navrchu zůstaly brambory nebo maso.
Mleté maso s brambory pečeme asi 30 minut, poté je vyndáme, zalijeme smetanou, ve které rozmícháme vejce.
Vrátíme do trouby a pečeme, než pokrm zezlátne.
TIP: Dalším receptem s hovězím masem, který stojí za vyzkoušení, je rajská omáčka s mletým masem. A chutný a za zkoušku stojí tento recept na zapečené brambory s masem.