Recept – hovězí mleté maso zapečené s brambory

Bramborová jídlaHlavní jídlaHovězí masoMasoUzeninyZapečené brambory

Mleté maso zapečené s brambory je výborným obědem či večeří. Jeho příprava vám nezabere příliš mnoho času, a můžete si vyhrát s jeho dochucením.

Ingredience:

  • 400 g mletého hovězího a vepřového masa
  • 50 g slaniny
  • 1 velká cibule
  • 5 rajčat
  • 2 papriky
  • 500 g uvařených oloupaných brambor
  • 2 vejce
  • 2 dl sladké smetany
  • olej
  • sůl
  • pepř
  • drcený kmín

Postup:

Slaninu nakrájíme na drobné kostičky a v hrnci ji rozškvaříme na oleji. Přidáme jemně nasekanou cibulku, mleté maso, sůl, pepř a vše důkladně promícháme. Hrnec zakryjeme pokličkou a za občasného míchání dusíme asi 20 minut.

Mezitím si připravíme zeleninu. Brambory (uvařené) nakrájíme na plátky, papriky na nudličky. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kolečka.

Do vymaštěného pekáče vložíme na dno část brambor, osolíme a posypeme trochou kmínu, část masa, zeleninu a opakujeme dokud jsou ingredience, ale tak aby navrchu zůstaly brambory nebo maso.

Mleté maso s brambory pečeme asi 30 minut, poté je vyndáme, zalijeme smetanou, ve které rozmícháme vejce.

Vrátíme do trouby a pečeme, než pokrm zezlátne.

TIP: Dalším receptem s hovězím masem, který stojí za vyzkoušení, je rajská omáčka s mletým masem. A chutný a za zkoušku stojí tento recept na zapečené brambory s masem.

IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang