Česnekové pečené brambory

Bramborová jídla

Jednoduchá domácí večeře. Pečené brambory s česnekem jsou výborné samotné i jako příloha k masu nebo grilované zelenině.

Příprava

  • Celkem: 1 hodina 10 minut
  • Příprava: 10 min
  • Vaření: 1 hodina
  • Porce: 8

Ingredience

  • 1,5 kg malých brambor
  • 1/4 šálku olivového oleje
  • 1,5 čajové lžičky soli
  • 1 lžička čerstvě mletého černého pepře
  • 2 lžíce mletého česneku (6 stroužků)
  • 2 lžíce mleté čerstvé petrželky

Postup

Předehřejte troubu na 200 °C.
Brambory rozkrojte na poloviny nebo čtvrtiny a vložte je do mísy s olivovým olejem, solí, pepřem a česnekem; promíchejte, dokud se brambory dobře neobalí. Přeneste brambory na plech a rozložte je po celém povrchu.

Pečte v troubě 45 minut až 1 hodinu nebo dokud nezhnědnou a nezkřehnou. Během pečení brambory dvakrát otočte špachtlí, aby se rovnoměrně opekly. Vyjměte brambory z trouby, promíchejte je s petrželkou, podle chuti okořeňte a podávejte horké.

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang