
Jednoduchá domácí večeře. Pečené brambory s česnekem jsou výborné samotné i jako příloha k masu nebo grilované zelenině.
Příprava
- Celkem: 1 hodina 10 minut
- Příprava: 10 min
- Vaření: 1 hodina
- Porce: 8
Ingredience
- 1,5 kg malých brambor
- 1/4 šálku olivového oleje
- 1,5 čajové lžičky soli
- 1 lžička čerstvě mletého černého pepře
- 2 lžíce mletého česneku (6 stroužků)
- 2 lžíce mleté čerstvé petrželky
Postup
Předehřejte troubu na 200 °C.
Brambory rozkrojte na poloviny nebo čtvrtiny a vložte je do mísy s olivovým olejem, solí, pepřem a česnekem; promíchejte, dokud se brambory dobře neobalí. Přeneste brambory na plech a rozložte je po celém povrchu.
Pečte v troubě 45 minut až 1 hodinu nebo dokud nezhnědnou a nezkřehnou. Během pečení brambory dvakrát otočte špachtlí, aby se rovnoměrně opekly. Vyjměte brambory z trouby, promíchejte je s petrželkou, podle chuti okořeňte a podávejte horké.