pečené brambory s česnekovým máslem

Vyzkoušejte jednoduchý recept na brambory opečené na másle, olivovém oleji a česneku.

Pečené brambory s česnekem jsou vynikající a oblíbený pokrm, jehož příprava navíc není složitá, a nezabere vám bůhvíjak velké množství času – zkrátka ideální oběd nebo večeře nejen pro všední dny.

Ingredience

  • 3 lžíce másla
  • 700 g brambor
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého černého pepře
  • 2 lžíce jemně nasekaných čerstvých petrželových listů

Postup

  1. Do středu trouby umístěte rošt a troubu rozehřejte na 200 °C. Plech na pečení vyložte alobalem.
  2. Máslo rozpusťte v mikrovlnné troubě.
  3. Připravte si následující suroviny a přidejte je do mísy s rozpuštěným máslem. Překrojte 700 g brambor podélně na polovinu. Rozmělněte 3 stroužky česneku. Přidejte 2 lžíce olivového oleje, 1 lžičku kuchyňské soli a 1/2 lžičky černého pepře.
  4. Promíchejte, aby se brambory rovnoměrně obalily. Přeneste je na plech a uspořádejte do jedné vrstvy řeznou stranou dolů.
  5. Pečte, dokud brambory nezměknou natolik, že je lze snadno propíchnout vidličkou, nezískají zlatohnědou barvu a nezačnou se mírně scvrkávat, v polovině pečení je obraťte, celkem 25 až 30 minut. Mezitím nasekejte najemno 2 lžíce čerstvé petrželové natě.
  6. Brambory ochutnejte a podle potřeby je ještě osolte a opepřete. Ozdobte petrželkou.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang