Vychutnejte si bombajské brambory jako skvělou přílohu k velkolepé hostině. Tyto brambory na indický způsob s kousky šťavnatých rajčat jsou snadné na přípravu, pikantní a chutné.
Ingredience
- 1 nastrouhaný zázvor velikosti palce
- 2 velké stroužky česneku
- 6 velkých rajčat, rozpůlených, zbavených jadérek a nakrájených na kousky
- 800 g nových brambor rozkrojených na poloviny
- 3 lžíce slunečnicového oleje
- 1 velká cibule nakrájená na tenké plátky
- 2 zelené chilli papričky, rozpůlené, zbavené semínek a nakrájené na tenké plátky
- 1 lžička černých hořčičných semínek
- 2 lžičky mletého koriandru
- ½ lžičky kurkumy
- 1 lžička mletého římského kmínu
- 2 lžičky garam masaly
- Malý svazek koriandru, nasekaný
Postup
- Zázvor, česnek a čtyři rajčata vložte do kuchyňského robotu a rozmixujte dohladka a dejte stranou.
- Brambory vložte do velkého hrnce, zalijte studenou vodou a na mírném ohni přiveďte k varu. Vařte 8-10 minut nebo dokud nezměknou. Slijte je a nechte je v páře oschnout.
- Mezitím rozehřejte olej ve velké nepřilnavé pánvi na středním plameni. Přidejte cibuli a velkou špetku soli a smažte 15 minut, nebo dokud cibule nezezlátne.
- Přidejte chilli papričky, hořčičná semínka, mletý koriandr, kurkumu, římský kmín a garam masalu a smažte další 2 minuty.
- Přilijte rajčatovou směs a přiveďte ji k mírnému varu, poté opatrně vmíchejte brambory a zbylá rajčata. Podle chuti dochuťte.
- Bombajské brambory několik minut jemně povařte, až se vše prohřeje, a podávejte posypané koriandrem.