bombajske-brambory

Vychutnejte si bombajské brambory jako skvělou přílohu k velkolepé hostině. Tyto brambory na indický způsob s kousky šťavnatých rajčat jsou snadné na přípravu, pikantní a chutné.

Ingredience

  • 1 nastrouhaný zázvor velikosti palce
  • 2 velké stroužky česneku
  • 6 velkých rajčat, rozpůlených, zbavených jadérek a nakrájených na kousky
  • 800 g nových brambor rozkrojených na poloviny
  • 3 lžíce slunečnicového oleje
  • 1 velká cibule nakrájená na tenké plátky
  • 2 zelené chilli papričky, rozpůlené, zbavené semínek a nakrájené na tenké plátky
  • 1 lžička černých hořčičných semínek
  • 2 lžičky mletého koriandru
  • ½ lžičky kurkumy
  • 1 lžička mletého římského kmínu
  • 2 lžičky garam masaly
  • Malý svazek koriandru, nasekaný

Postup

  1. Zázvor, česnek a čtyři rajčata vložte do kuchyňského robotu a rozmixujte dohladka a dejte stranou.
  2. Brambory vložte do velkého hrnce, zalijte studenou vodou a na mírném ohni přiveďte k varu. Vařte 8-10 minut nebo dokud nezměknou. Slijte je a nechte je v páře oschnout.
  3. Mezitím rozehřejte olej ve velké nepřilnavé pánvi na středním plameni. Přidejte cibuli a velkou špetku soli a smažte 15 minut, nebo dokud cibule nezezlátne.
  4. Přidejte chilli papričky, hořčičná semínka, mletý koriandr, kurkumu, římský kmín a garam masalu a smažte další 2 minuty.
  5. Přilijte rajčatovou směs a přiveďte ji k mírnému varu, poté opatrně vmíchejte brambory a zbylá rajčata. Podle chuti dochuťte.
  6. Bombajské brambory několik minut jemně povařte, až se vše prohřeje, a podávejte posypané koriandrem.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang