Recept na nejlepší pečené brambory na grilu

Bramborová jídlaBramborové přílohyGrilováníPřílohySlané recepty
Pečené brambory na grilu

Pečené brambory na grilu? Zde se dozvíte, jak dlouho je připravovat a kdy zvolit tento způsob grilování pro letní zábavu.

Příprava

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 50 minut
  • Celkem: 1 hodina
  • Počet porcí: 4

Ingredience

  • 4 velké brambory
  • 2 lžíce rozpuštěného osoleného másla (nebo olivového oleje)
  • sůl a pepř, na podávání

Postup

  1. Předehřejte gril na středně vysokou teplotu (190 až 230 °C).
  2. Umyjte brambory a propíchněte je po celé délce vidličkou.
  3. Každou bramboru položte na alobal a potřete ji rozpuštěným máslem.
  4. Zabalte brambory do alobalu a několikrát je propíchněte vidličkou.
  5. Brambory zabalené do alobalu položte přímo na gril.
  6. Grilujte 30 minut a poté je obraťte.
  7. Grilujte dalších 20 až 30 minut v závislosti na velikosti, dokud brambory nezměknou, když je propíchnete nožem, nebo dokud není vnitřní teplota 100 °C změřená teploměrem s okamžitým odečtem nebo grilovací sondou.
  8. Podle potřeby je dochuťte dalším máslem, solí a pepřem nebo jinou zálivkou.
IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang