Sladké brambory pečené v troubě

Bramborová jídla

Pečení sladkých brambor je nejjednodušší způsob přípravy této zdravé zeleniny!

Příprava

  • Příprava: 15 minut
  • Pečení: 30 minut
  • Celkem: 45 minut
  • Počet porcí: 4

Ingredience

  • 4 nakrájené oloupané sladké brambory (batáty)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku nakrájené na plátky
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce balzamikového octa
  • 1 špetka soli a mletého černého pepře

Postup

Předehřejte troubu na 220 °C. V míse smíchejte batáty, cibuli a česnek. Směs pokapejte olivovým olejem a promíchejte; přesypte je do mělkého pekáče.

Směs sladkých brambor pečte v předehřáté troubě za častého otáčení, dokud zelenina nezměkne a nezíská zlatohnědou barvu, 30 až 35 minut. Zeleninu pokapejte balzamikovým octem a dochuťte solí a pepřem.

Výživové údaje na jednu porci

  • 224 kalorií
  • bílkoviny 2,6 g
  • sacharidy 31,3 g
  • tuk 10,2 g
  • sodík 114,8 mg

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang