Recept na hranolky z horkovzdušné fritézy

Bramborové přílohyHranolkyPřílohySnacky
mrazene-hranolky-z-horkovzdusne-fritezy

Připravte si mražené hranolky v horkovzdušné fritéze a uvidíte, že budou chutnat jako v restauraci. Jsou křupavější, než když je připravíte v troubě. Takto se dají připravit i americké brambory, nebo další mražené bramborové přílohy.

Ingredience

  • 0,5 kg mražených hranolek
  • Sůl

Postup

  1. Fritézu zahřejte na 200 °C.
  2. V případě potřeby pracujte v dávkách a do koše vložte až 0,5 kg mražených hranolek v jedné vrstvě (mohou se dotýkat, ale neměly by se překrývat).
  3. Dejte smažit a v polovině fritování jemně zatřepejte košem, dokud hranolky nebudou zlatohnědé a křupavé.
  4. Přendejte je do servírovací mísy. Posypte solí a promíchejte.
IngredienceRecept

© 2023 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang