Úžasná vepřová panenka v pomalém hrnci – nejlepší recept

Hlavní jídlaPomalý hrnecSlané receptyVepřové maso

Tohle se vám bude rozplývat v ústech. Vepřová panenka během pečení nasákne lahodnou šťávou. Tento recept je tak jednoduchý, že si ho zamilujete.

Příprava

  • Doba přípravy: 15 minut
  • Vaření: 4 hod
  • Celkem: 4 hod 15 minut
  • Počet porcí: 6

Ingredience

  • 500 g vepřové panenky
  • 30 g suché cibulové polévkové směsi
  • 1 šálek vody
  • ¾ šálku červeného vína
  • 3 lžíce mletého česneku
  • 3 lžíce sójové omáčky
  • čerstvě mletý černý pepř podle chuti

Postup přípravy

  1. Vepřovou panenku vložte do pomalého hrnce spolu s obsahem polévkové směsi.
  2. Vepřovou panenku zalijte vodou, vínem a sójovou omáčkou a otočte ji, aby se obalila.
  3. Maso opatrně potřete česnekem a během vaření ho nechte na povrchu pečeně.
  4. Posypte pepřem, přiklopte a vařte na nízkém stupni 4 hodiny.
  5. Podávejte se šťávou z vaření.
IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang