
Pomalý hrnec je skvělým pomocníkem při vaření, ve kterém si můžete připravit báječné pokrmy. Mezi populární recepty pro pomalý hrnec patří například texaské vepřové. Lahodným trhaným masem v hamburgeru jistě potěšíte každou návštěvu.
Příprava
- Příprava: 15 minut
- Vaření: 5 hodin
- Celkem: 5 hodin 15 minut
Ingredience
- Rostlinný olej (1 lžíce)
- Vepřová plec (1,5 kg)
- Barbecue omáčka (1 šálek)
- Jablečný ocet (1/2 šálku)
- Kuřecí vývar (1/2 šálku)
- Hnědý cukr (1/4 šálku)
- Hořčice (1 lžíce)
- Worcesterová omáčka (1 lžíce)
- Nadrobno nakrájená cibule
- Rozdrcené stroužky česneku (2 ks)
- Sušený tymián (1 1/2 lžičky)
- Hamburgerové housky (8 ks)
Postup
Na dno pomalého hrnce nalijte rostlinný olej. Vložte vepřovou pečeni, přidejte barbecue omáčku, jablečný ocet a kuřecí vývar. Přimíchejte hnědý cukr, žlutou hořčici, worcesterovou omáčku, cibuli, česnek a tymián. Přikryjte a vařte na nejvyšší stupeň. Zhruba po pěti hodinách zkontrolujte, jestli jde maso snadno oddělit vidličkou. Maso vyjměte z pomalého hrnce a vidličkami natrhejte. Natrhané kousky masa vraťte zpět do pomalého hrnce a smíchejte se šťávou, která zůstala v hrnci.
Vnitřní části hamburgerových housek potřete máslem a housky opečte dozlatova vnitřní stranou dolů na pánvi potřené máslem, rozpálené na střední stupeň. Do housek lžícemi plňte opečené vepřové maso a podávejte.