Texaské vepřové v pomalém hrnci – recept

Hlavní jídlaMasoPomalý hrnecVepřové maso
texaske-veprove-9586121

V dnešní uspěchané době je někdy těžké najít čas na přípravu chutného jídla. Naštěstí existuje jednoduchý způsob, jak si dopřát lahodné a aromatické pokrmy, aniž byste strávili hodiny v kuchyni. V tomto článku se podíváme na několik skvělých receptů na vepřové maso, které lze připravit v pomalém hrnci. Tento způsob vaření nejenže ušetří váš čas, ale také zajistí, že vaše maso bude měkké, šťavnaté a plné chuti.

Pomalý hrnec, známý také jako slow cooker, se stal nezbytným kuchyňským nástrojem pro ty, kteří si chtějí užívat domácího vaření bez stresu a většího úsilí. Jeho jedinečná schopnost vařit jídlo při nízkých teplotách po dlouhou dobu umožňuje masu postupně uvolňovat své aroma a stát se neskutečně chutným.

Vepřové maso je výbornou volbou pro pomalý hrnec, protože se v něm rozplývá a stává se jemným a měkkým. A co je nejlepší, recepty na vepřové v pomalém hrnci jsou obvykle jednoduché a vyžadují jen minimum přípravy.

Jedním z nejoblíbenějších receptů na vepřové v pomalém hrnci je Pulled Pork – pomalu vařené vepřové, které se následně roztrhá a podává s lahodnou omáčkou. Stačí vepřovou plec nebo lopatku ochutnat kořením, položit ji do pomalého hrnce a nechat ji vařit na nízké teplotě po několik hodin.

Výsledkem je maso tak měkké, že se doslova rozpadá na vlákna, což je ideální pro sendviče nebo tacos. Mezi další oblíbené recepty z vepřového patří vepřová panenka, vepřové v mrkvi nebo grilovaná vepřová panenka.

Veprove v pomalem hrnci
Vepřové z pomalého hrnce se hodí pro spoustu příležitostí.

Vepřové v pomalém hrnci

Vepřové maso vařené v pomalém hrnci je jedním z těch gastronomických zázraků, které dokážou proměnit obyčejnou večeři v nezapomenutelný kulinářský zážitek. Tento způsob přípravy umožňuje masu postupně uvolňovat své lahodné aroma a texturu, což výsledný pokrm činí měkkým, šťavnatým a doslova se rozpadajícím na jazyku.

Nezáleží na tom, zda si připravujete Pulled Pork, krémový guláš, vepřovou panenku v pomalém hrnci či sladký vepřový masový pokrm – pomalý hrnec se stává spolehlivým společníkem každého kuchaře, který touží po jednoduchosti, chuti a kvalitním jídle.

Tento způsob vaření oslovuje nejenom milovníky vepřového masa, ale také ty, kteří chtějí v kuchyni vytvořit něco zvláštního, aniž by se při tom unavovali.

Vepřové v pomalém hrnci recept

Pokud hledáte jednoduchý způsob, jak připravit vepřové maso plné chuti a šťávy, pomalý hrnec je vaším nejlepším přítelem. Tento recept na vepřové v pomalém hrnci vám umožní dosáhnout naprosté dokonalosti, aniž byste strávili hodiny u sporáku.

Připravte se na výlet do světa lahodných vůní a připravte si skvělé jídlo s minimem úsilí. K vepřovému se skvěle hodí třeba batátové hranolky.

Ingredience na vepřové v pomalém hrnci

  • 1 kg vepřového masa (např. plece nebo lopatky), nakrájeného na kousky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule, nakrájená na drobné kousky
  • 3 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 2 lžičky sušeného oregána
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého černého pepře
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 1/2 šálku kuřecího vývaru nebo vody
  • 1/4 šálku červeného vína (nepovinné)
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1/2 šálku smetany ke šlehání

Postup na vepřové v pomalém hrnci

  1. Vepřové kousky osušte papírovým ubrouskem a osolte je.
  2. Na pánvi zahřejte olivový olej na středním ohni.
  3. Přidejte nakrájenou cibuli a smažte ji dozlatova, což by mělo trvat asi 5 minut.
  4. Přidejte jemně nasekaný česnek a smažte ho asi 1 minutu, než začne vonět.
  5. Přidejte k vepřovým kouskům sušený oregáno, mletou papriku, sůl a čerstvě mletý černý pepř. Promíchejte, aby se koření rovnoměrně rozložilo.
  6. Přidejte rajčatový protlak a kuřecí vývar (nebo vodu) a promíchejte.
  7. Pokračujte přidáním červeného vína, pokud ho používáte, a znovu promíchejte.
  8. Vepřové kousky přesuňte do pomalého hrnce.
  9. Nastavte pomalý hrnec na nízkou teplotu a vařte maso po dobu 6-8 hodin, dokud se maso nerozpadá na vlákna a omáčka zhoustne.
  10. Ve směsi smetany a hladké mouky vytvořte hladkou pastu a přidejte ji do pomalého hrnce. Promíchejte a nechte vařit dalších 30 minut, než omáčka zhoustne.
  11. Hotový pokrm podávejte s vaší oblíbenou přílohou, jako je rýže nebo brambory. Užijte si vepřové v pomalém hrnci, které je plné lahodné chuti a aromatických vůní.

Vepřová pečeně v pomalém hrnci – recept

Pomalý hrnec je skvělým pomocníkem při vaření, ve kterém si můžete připravit báječné pokrmy. Mezi populární recepty pro pomalý hrnec patří například texaské vepřové. Lahodným trhaným masem v hamburgeru jistě potěšíte každou návštěvu. K vepřové pečeni můžete podávat například grilovanou zeleninu.

Příprava

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 5 hodin
  • Celkem: 5 hodin 15 minut

Ingredience na vepřovou pečeni v pomalém hrnci

  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 1,5 kg vepřové plece
  • 1 šálek barbecue omáčky
  • 1/2 šálku jablečného octa
  • 1/2 šálku kuřecího vývaru
  • 1/4 šálku hnědého cukru
  • 1 lžíce hořčice
  • 1 lžíce worcesterové omáčky
  • nadrobno nakrájená cibule
  • 2 ks rozdrcených stroužků česneku
  • 1 a 1/2 lžičky sušeného tymiánu
  • 8 ks hamburgerových housek

Postup na vepřovou pečeni v pomalém hrnci

  1. Na dno pomalého hrnce nalijte rostlinný olej. Vložte vepřovou pečeni, přidejte barbecue omáčku, jablečný ocet a kuřecí vývar.
  2. Přimíchejte hnědý cukr, žlutou hořčici, worcesterovou omáčku, cibuli, česnek a tymián. Přikryjte a vařte na nejvyšší stupeň.
  3. Zhruba po pěti hodinách zkontrolujte, jestli jde maso snadno oddělit vidličkou. Maso vyjměte z pomalého hrnce a vidličkami natrhejte.
  4. Natrhané kousky masa vraťte zpět do pomalého hrnce a smíchejte se šťávou, která zůstala v hrnci.
  5. Vnitřní části hamburgerových housek potřete máslem a housky opečte dozlatova vnitřní stranou dolů na pánvi potřené máslem, rozpálené na střední stupeň. Do housek lžícemi plňte opečené vepřové maso a podávejte.
Veprove v pomalem hrnci
Trhané vepřové z pomalého hrnce se výborně hodí k fazolím.

Vepřové kostky – vepřové kostky na česneku – recept

Vepřové kostky na česneku jsou lahodným pokrmem, kterým si zaručeně získáte srdce svých hostů. Kombinace náhražky, dochucené česnekem a bylinkami, vytváří bohatou a aromatickou omáčku, která perfektně obalí kousky měkkého vepřového masa. Připravte se na skvělý zážitek z jednoduchého receptu, kterým rozhodně nezklamete.

Ingredience na vepřové kostky na česneku

  • 500 g vepřového masa (nejlépe plece nebo krku), nakrájeného na kostky
  • 6 stroužků česneku, jemně nasekaných
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule, nakrájená na drobné kousky
  • 1 lžička sušeného oregána
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého černého pepře
  • 1 lžička hladké mouky
  • 1/2 šálku kuřecího vývaru nebo vody
  • 1/2 šálku smetany ke šlehání
  • 2 lžíce nasekané petrželky na ozdobu

Postup na vepřové kostky na česneku

  1. Vepřové kostky omyjte, osušte a nakrájejte na menší kousky, ideálně o velikosti kostek na jeden kousák.
  2. Na středně velké pánvi ohřejte olivový olej a přidejte jemně nasekaný česnek. Smažte ho na středním ohni, dokud nezačne vonět, což by mělo trvat přibližně 1-2 minuty.
  3. Přidejte nakrájenou cibuli a pokračujte v smažení, dokud nezměkne a získá zlatohnědou barvu.
  4. Přidejte kostky vepřového masa do pánve a smažte je, dokud nezezlátnejí ze všech stran.
  5. Posypte nadrobno nakrájenými bylinkami (oregánem a tymiánem) a promíchejte.
  6. Přidejte sůl, pepř a hladkou mouku. Zamíchejte, aby se všechny ingredience dobře spojily a maso bylo obaleno v přísadách.
  7. Postupně přilijte kuřecí vývar nebo vodu a smetanu ke šlehání. Za stálého míchání vařte na středním ohni, dokud omáčka nezhoustne a nepřivede maso k varu.
  8. Jakmile je omáčka hustá a maso měkké, ochutnejte a případně přidejte další sůl nebo pepř podle své chuti.
  9. Nakonec posypte nasekanou petrželkou na ozdobu a podávejte horké. Vepřové kostky na česneku jsou skvělou volbou pro podávání s těstovinami, rýží, nebo bramborovou kaší.

Vepřová plec s rýží – recept

Vepřová plec s rýží je jedním z těch receptů, které spojují bohatou a aromatickou omáčku s lahodně uvařeným masem a rýží. Tento pokrm je plný chutí a textur a jistě potěší všechny milovníky dobrého jídla.

Zde je náš recept na vepřovou plec s rýží, který vás provede krok za krokem a zajistí, že si budete moci vychutnat tuto lahůdku ve svém vlastním domově.

Ingredience na vepřovou plec s rýží

  • 800 g vepřové plece
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 velká cibule, nasekaná na drobné kousky
  • 3 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1/2 lžičky sušeného tymiánu
  • 1/2 lžičky sušeného oregána
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého černého pepře
  • 1 šálek dlouhozrnné rýže
  • 2 šálky kuřecího vývaru
  • 1/2 šálku bílého vína
  • 1/2 šálku rajčatového protlaku
  • 1/2 šálku smetany ke šlehání
  • sůl a pepř podle chuti
  • nasekaná petrželka na ozdobu

Postup na vepřovou plec s rýží

  1. Vepřovou plec omyjte, osušte a nakrájejte na kostky o velikosti dvou centimetrů.
  2. Na velké pánvi s tlustým dnem zahřejte olivový olej na středním ohni.
  3. Přidejte nasekanou cibuli a smažte ji dozlatova, což by mělo trvat asi 5 minut.
  4. Přidejte jemně nasekaný česnek, mletou papriku, tymián, oregáno, sůl a pepř. Smažte všechny přísady společně asi 2 minuty, dokud se nezačnou uvolňovat vůně.
  5. Přidejte nakrájené kousky vepřové plece a smažte je do doby, než získají zlatohnědou barvu.
  6. Přidejte dlouhozrnnou rýži a promíchejte tak, aby se rýže dobře spojila s ostatními ingrediencemi a stala se lehce průhlednou.
  7. Přilijte kuřecí vývar, bílé víno a rajčatový protlak. Promíchejte a nechte vařit na středním ohni asi 20 minut, dokud se rýže nepovaří.
  8. Přidejte smetanu ke šlehání a míchejte, dokud se všechny ingredience nezačnou spojovat v hustou omáčku.
  9. Pokrm podávejte horký, ozdobený nasekanou petrželkou. Užijte si vepřovou plec s rýží, která je plná chuti a překvapení pro vaše chuťové buňky.

Vepřová kýta s rýží – vepřová pečeně plátky recept

Kýta s rýží je tradiční a chutný pokrm, který zahrnuje vepřovou pečeni plátky doprovázenou rýží a omáčkou. Tento recept vás zavede do kuchyně a umožní vám připravit si skvělou večeři plnou chuti a kontrastů. Zde je recept na vepřovou pečeni plátky s rýží, který rozhodně stojí za vyzkoušení.

Ingredience na vepřovou kýtu s rýží

  • 500 g vepřové pečeně (kýta), nakrájené na tenké plátky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 velká cibule, nakrájená na drobné kousky
  • 3 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1/2 lžičky sušeného majoránku
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého černého pepře
  • 1 šálek dlouhozrnné rýže
  • 2 šálky kuřecího vývaru
  • 1/2 šálku smetany ke šlehání
  • sůl a pepř podle chuti
  • nasekaná petrželka na ozdobu

Postup na vepřovou kýtu s rýží

  1. Vepřovou pečeni plátky omyjte, osušte a nakrájejte na tenké plátky.
  2. Na velké pánvi s tlustým dnem zahřejte olivový olej na středním ohni.
  3. Přidejte nakrájenou cibuli a smažte ji dozlatova, což by mělo trvat asi 5 minut.
  4. Přidejte jemně nasekaný česnek, mletou papriku, majoránku, sůl a pepř. Smažte všechny přísady společně asi 2 minuty, dokud se nezačnou uvolňovat vůně.
  5. Přidejte plátky vepřové pečeně a smažte je do doby, než získají zlatohnědou barvu.
  6. Přidejte dlouhozrnnou rýži a promíchejte tak, aby se rýže dobře spojila s ostatními ingrediencemi.
  7. Přilijte kuřecí vývar a smetanu ke šlehání. Promíchejte a nechte vařit na středním ohni asi 20 minut, dokud se rýže nepovaří.
  8. Pokrm podávejte horký, ozdobený nasekanou petrželkou. Užijte si kýtu s rýží, která je plná chuti a kontrastů, a která potěší vaše chuťové buňky.
Veprove v pomalem hrnci
Vepřové z pomalého hrnce můžete podávat k rýži.

Pokud toužíte po jednoduchých a chutných receptech, které vám ušetří čas a energii, vepřové v pomalém hrnci je pro vás ideální volbou. Od „Pulled Pork“ po krémový vepřový guláš nebo sladký vepřový masový pokrm, možnosti jsou nekonečné.

Ať už jste začátečníkem nebo zkušeným kuchařem, pomalý hrnec vám umožní připravit chutné jídlo s minimem úsilí. Takže si dejte na vědomí tyto recepty na vepřové v pomalém hrnci a připravte si výtečná jídla plná chuti a šťávy, která oslní všechny vaše chuťové buňky.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang