Texaské vepřové v pomalém hrnci – recept

Hlavní jídlaMasoPomalý hrnecVepřové maso
texaske-veprove-9586121

Pomalý hrnec je skvělým pomocníkem při vaření, ve kterém si můžete připravit báječné pokrmy. Mezi populární recepty pro pomalý hrnec patří například texaské vepřové. Lahodným trhaným masem v hamburgeru jistě potěšíte každou návštěvu.

Příprava

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 5 hodin
  • Celkem: 5 hodin 15 minut

Ingredience

  • Rostlinný olej (1 lžíce)
  • Vepřová plec (1,5 kg)
  • Barbecue omáčka (1 šálek)
  • Jablečný ocet (1/2 šálku)
  • Kuřecí vývar (1/2 šálku)
  • Hnědý cukr (1/4 šálku)
  • Hořčice (1 lžíce)
  • Worcesterová omáčka (1 lžíce)
  • Nadrobno nakrájená cibule
  • Rozdrcené stroužky česneku (2 ks)
  • Sušený tymián (1 1/2 lžičky)
  • Hamburgerové housky (8 ks)

Postup

Na dno pomalého hrnce nalijte rostlinný olej. Vložte vepřovou pečeni, přidejte barbecue omáčku, jablečný ocet a kuřecí vývar. Přimíchejte hnědý cukr, žlutou hořčici, worcesterovou omáčku, cibuli, česnek a tymián. Přikryjte a vařte na nejvyšší stupeň. Zhruba po pěti hodinách zkontrolujte, jestli jde maso snadno oddělit vidličkou. Maso vyjměte z pomalého hrnce a vidličkami natrhejte. Natrhané kousky masa vraťte zpět do pomalého hrnce a smíchejte se šťávou, která zůstala v hrnci.

Vnitřní části hamburgerových housek potřete máslem a housky opečte dozlatova vnitřní stranou dolů na pánvi potřené máslem, rozpálené na střední stupeň. Do housek lžícemi plňte opečené vepřové maso a podávejte.

IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang