Jednoduché ragú

Masová, česneková dobrota, není nic jednoduššího a chutnějšího než toto jednoduché ragú.

Příprava

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 45 minut
  • Celkem: 55 minut
  • Počet porcí: 6

Ingredience

  • 2 lžíce olivového oleje nebo másla
  • 1 velká mrkev, oloupaná, nastrouhaná
  • 2 stonky celeru, mletá
  • 1/2 střední žluté cibule nakrájené nadrobno, asi 3/4 šálku
  • 3 stroužky česneku, mleté
  • 700 g mletého hovězího, vepřového, telecího nebo jehněčího masa (nebo libovolná kombinace)
  • 1 plechovka drcených rajčat
  • 1/2 lžičky mořské soli
  • 1/4 lžičky černého pepře
  • 2 lžičky sušené bazalky, oregana, tymiánu nebo italského koření
  • 1/4 lžičky mletého muškátového oříšku
  • 1 lžička cukru
  • 1/2 šálku kuřecího nebo hovězího vývaru
  • vařené tenké těstoviny nebo špagety, na podávání
  • parmezán, na podávání – volitelně

Postup

  1. Ve velkém hrnci rozehřejte olivový olej na mírném ohni.
  2. Přidejte mrkev, celer a cibuli a vařte, dokud nezměknou, asi 5 minut.
  3. Přidejte česnek a vařte ještě 1 minutu, dokud se nerozvoní.
  4. Přidejte mleté maso a vařte, dokud nezhnědne, a při míchání maso rozbijte, asi 6-8 minut.
  5. Přidejte drcená rajčata, sůl, pepř, sušené bylinky, muškátový oříšek, cukr a vývar.
  6. Promíchejte, aby se vše spojilo.
  7. Na prudkém ohni přiveďte k varu, pak zmírněte a za občasného míchání vařte do zhoustnutí, asi 30 minut.
  8. Ragù podávejte na vařených těstovinových nudlích nebo polentě, případně s parmezánem.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang