
Klasické italské lasagne – recept
Autentický italský recept na lasagne s krémovou bešamelovou omáčkou. Oblíbené rodinné...
Když se řekne telecí maso, každý si zajisté jako první vybaví telecí řízek podávaný s bramborami či s bramborovou kaší. Telecí maso je jedinečné díky své křehkosti a jemné chuti. Před tepelným zpracováním se může doplnit bylinkami, slaninou, houbami nebo rajčaty. K telecímu masu se skvěle hodí i sýry, a to zejména parmezán.
Pro přípravu řízků, medailonků či steaků je nejlepší sáhnout po telecí kýtě. Telecí maso se skvěle hodí i na grilování a může se podávat například s grilovanou zeleninou a sýrovým dipem.
Pro klasický nedělní oběd je možné zvolit telecí pečeni, která se dá upéct vcelku, a to klidně na divoko s vínem a různými bylinkami a kořením. Z telecího masa je také možné připravit i skvělý telecí guláš. A v neposlední řadě se nesmí opomenout nejznámější italský recept na telecí ossobuco.
Pro pokrmy z vnitřností se využívají telecí játra, ledvinky a srdce nebo mozeček.
Klasické italské lasagne – recept
Autentický italský recept na lasagne s krémovou bešamelovou omáčkou. Oblíbené rodinné...
Nejlepší lasagne
Příprava: 1 hodinaVaření: 3 hodiny a 10 minutKategorie: SnadnéPorcí: 8 Ingredience na...
Telecí piccata s cereálním chlebem
V týdnu se často řeší dilema, jak udělat chutnou večeři, aby byla hotová pokud možno...
Telecí líčka na víně
Telecí líčka na víně jsou v dnešní době velmi oblíbená záležitost, takže recept na...
Telecí plec na zeleném hrášku
Ingredience: 3/4 kg telecí plece15 dkg mraženého hrášku7 dkg rostlinného tuku5 dkg...
Pečená telecí kýta
Ingredience: 1 kg telecí kýty1 cibule15 dkg másla20 dkg slaniny250 ml kysané smetanymletý...
© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang