Zvěřina

Zvěřina je velmi specifickým druhem masa, které bývá tužší, za to méně tučné. Zvěřinové maso je druhem masa, které se dostává na stůl především v podzimních měsících a ze zvířat, které žijí v lesích či na polích.

Obvykle se zvěřinové maso marinuje, špikuje slaninou, bývá pečené na víně nebo s divokým kořením. Známé jsou také různé omáčky, jako je šípková, nebo brusinky či švestková povidla.

Nejkřehčím masem ze zvěřiny je zajisté srnčí maso. Kvalitní zvěřinové maso bývá používáno na minutky a tužší maso je lepší do různých omáček, jako je guláš či k dušení, jako je ragú.

Ze zvěřiny se také hojně připravují i různé pokrmy z vnitřností a především velmi oblíbené paštiky.

Další kategorie

Recept na Hasenpfeffer

Křehké, aromatické králičí maso v kombinaci se zakysanou smetanou a kořením tvoří...

Recept – srnčí hřbet

Srnčí hřbet, který má přirozeně nízký obsah tuku a kalorií a vysoký obsah bílkovin,...

Zvěřinový guláš

Recept na nejlepší zvěřinový guláš

Tento recept na skvělý zvěřinový guláš připravíte během dvou...

Domácí zvěřinová paštika ve skleničce

Rok od roku je snazší koupit kus zvěřinového masa i pro rodiny, kde neholdují myslivosti....

zverinova-pecene-v-pomalem-hrnci

Recept na zvěřinovou pečeni v pomalém hrnci

Zvěřinová pečeně v hrnci, pomalu vařená s cibulí, krémovou houbovou polévkou a...

susene-jeleni-maso

Recept na jelení sušené maso

Pikantní sušené jelení maso, které si můžete vyrobit doma v troubě. Pokud máte sušičku...

Kančí kýta – pečená nebo se šípkovou omáčkou – recepty

Po staletí bylo kančí maso pochoutkou, kterou si dopřávala evropská aristokracie. Stále...

kančí guláš

Nejlepší kančí guláš a žebra z divočáka – recept

Zvěřinu si samozřejmě můžete doma připravit kdykoliv, největší popularitě se ovšem...

Srnčí hřbet sous vide v pistáciové krustě

Srnčí hřbet má sice stejně jako například maso jelena či daňka relativně nízký obsah...

Divoká zvěřina – nejlepší recepty

Máte rádi zvěřinu? Zarytí masožrouti asi odkývají, protože to je prostě maso, ale...

svickova-4787472

Srnčí svíčková – recept

Svíčková je českou klasikou. Tento recept je od pana Václava Friče (restaurace Na Pekárně...

Recept – kančí guláš s brusinkami

Brusinky jsou výborným doplňkem k masu všeho druhu, zvěřinu nevyjímaje. Důkazem je tento...

Srnčí guláš po krumlovsku

Zvěřinové guláše se nejen u nás těší opravdu velké oblibě, ať už se jedná o kančí...

Guláš z kance – recept

Zvěřinové pokrmy se těší velké popularitě nejen na podzim. Pokud si i vy chcete doma...

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang