
Domácí zvěřinová paštika ve skleničce
Rok od roku je snazší koupit kus zvěřinového masa i pro rodiny, kde neholdují myslivosti....
Zvěřina je velmi specifickým druhem masa, které bývá tužší, za to méně tučné. Zvěřinové maso je druhem masa, které se dostává na stůl především v podzimních měsících a ze zvířat, které žijí v lesích či na polích.
Obvykle se zvěřinové maso marinuje, špikuje slaninou, bývá pečené na víně nebo s divokým kořením. Známé jsou také různé omáčky, jako je šípková, nebo brusinky či švestková povidla.
Nejkřehčím masem ze zvěřiny je zajisté srnčí maso. Kvalitní zvěřinové maso bývá používáno na minutky a tužší maso je lepší do různých omáček, jako je guláš či k dušení, jako je ragú.
Ze zvěřiny se také hojně připravují i různé pokrmy z vnitřností a především velmi oblíbené paštiky.
Domácí zvěřinová paštika ve skleničce
Rok od roku je snazší koupit kus zvěřinového masa i pro rodiny, kde neholdují myslivosti....
Recept na zvěřinovou pečeni v pomalém hrnci
Zvěřinová pečeně v hrnci, pomalu vařená s cibulí, krémovou houbovou polévkou a...
Recept na jelení sušené maso
Pikantní sušené jelení maso, které si můžete vyrobit doma v troubě. Pokud máte sušičku...
Kančí kýta – pečená nebo se šípkovou omáčkou – recepty
Po staletí bylo kančí maso pochoutkou, kterou si dopřávala evropská aristokracie. Stále...
Nejlepší kančí guláš a žebra z divočáka – recept
Zvěřinu si samozřejmě můžete doma připravit kdykoliv, největší popularitě se ovšem...
Srnčí hřbet sous vide v pistáciové krustě
Srnčí hřbet má sice stejně jako například maso jelena či daňka relativně nízký obsah...
Divoká zvěřina – nejlepší recepty
Máte rádi zvěřinu? Zarytí masožrouti asi odkývají, protože to je prostě maso, ale...
Srnčí svíčková – recept
Svíčková je českou klasikou. Tento recept je od pana Václava Friče (restaurace Na Pekárně...
Recept – srnčí hřbet
Ingredience: 1 kg srnčího hřbetu6 dkg slaniny10 dkg šunky3 cibule1 mrkev2,5 dcl bílého...
Recept – kančí guláš s brusinkami
Brusinky jsou výborným doplňkem k masu všeho druhu, zvěřinu nevyjímaje. Důkazem je tento...
Srnčí guláš po krumlovsku
Zvěřinové guláše se nejen u nás těší opravdu velké oblibě, ať už se jedná o kančí...
Guláš z kance – recept
Zvěřinové pokrmy se těší velké popularitě nejen na podzim. Pokud si i vy chcete doma...
© 2023 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang