
Srnčí hřbet sous vide v pistáciové krustě
Srnčí hřbet má sice stejně jako například maso jelena či daňka relativně nízký obsah...
Zvěřina je velmi specifickým druhem masa, které bývá tužší, za to méně tučné. Zvěřinové maso je druhem masa, které se dostává na stůl především v podzimních měsících a ze zvířat, které žijí v lesích či na polích.
Obvykle se zvěřinové maso marinuje, špikuje slaninou, bývá pečené na víně nebo s divokým kořením. Známé jsou také různé omáčky, jako je šípková, nebo brusinky či švestková povidla.
Nejkřehčím masem ze zvěřiny je zajisté srnčí maso. Kvalitní zvěřinové maso bývá používáno na minutky a tužší maso je lepší do různých omáček, jako je guláš či k dušení, jako je ragú.
Ze zvěřiny se také hojně připravují i různé pokrmy z vnitřností a především velmi oblíbené paštiky.
Srnčí hřbet sous vide v pistáciové krustě
Srnčí hřbet má sice stejně jako například maso jelena či daňka relativně nízký obsah...
Domácí zvěřinová paštika ve skleničce
Listopad je v zásadě férový měsíc – přináší sice tmu, zimu, virózu a první nejapné...
Divoká zvěřina
Máte rádi zvěřinu? Zarytí masožrouti asi odkývají, protože to je prostě maso, ale...
Srnčí svíčková podle Václava Friče
Svíčková je českou klasikou. Tento recept je od pana Václava Friče (restaurace Na Pekárně...
Recept – srnčí hřbet
Ingredience: 1 kg srnčího hřbetu6 dkg slaniny10 dkg šunky3 cibule1 mrkev2,5 dcl bílého...
Recept – kančí guláš s brusinkami
Ingredience: 60 dkg kančí plece48 dkg brusinkového kompotu15 dkg cibule10 dkg sádla5 dkg...
Srnčí guláš po krumlovsku
Ingredience: 1 kg srnčí plece15 dkg pórku15 dkg oleje5 dkg slaniny5 dkg sterilované...
Guláš z kance – recept
Ingredience 1 kg kančího masa1 kg cibule1 bobkový list2 ks nového koření5 ks pepře3 ks...
© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang