Zvěřina

Zvěřina je velmi specifickým druhem masa, které bývá tužší, za to méně tučné. Zvěřinové maso je druhem masa, které se dostává na stůl především v podzimních měsících a ze zvířat, které žijí v lesích či na polích.

Obvykle se zvěřinové maso marinuje, špikuje slaninou, bývá pečené na víně nebo s divokým kořením. Známé jsou také různé omáčky, jako je šípková, nebo brusinky či švestková povidla.

Nejkřehčím masem ze zvěřiny je zajisté srnčí maso. Kvalitní zvěřinové maso bývá používáno na minutky a tužší maso je lepší do různých omáček, jako je guláš či k dušení, jako je ragú.

Ze zvěřiny se také hojně připravují i různé pokrmy z vnitřností a především velmi oblíbené paštiky.

Další kategorie

Domácí zvěřinová paštika ve skleničce

Rok od roku je snazší koupit kus zvěřinového masa i pro rodiny, kde neholdují myslivosti....

zverinova-pecene-v-pomalem-hrnci

Recept na zvěřinovou pečeni v pomalém hrnci

Zvěřinová pečeně v hrnci, pomalu vařená s cibulí, krémovou houbovou polévkou a...

susene-jeleni-maso

Recept na jelení sušené maso

Pikantní sušené jelení maso, které si můžete vyrobit doma v troubě. Pokud máte sušičku...

Kančí kýta – pečená nebo se šípkovou omáčkou – recepty

Po staletí bylo kančí maso pochoutkou, kterou si dopřávala evropská aristokracie. Stále...

kančí guláš

Nejlepší kančí guláš a žebra z divočáka – recept

Zvěřinu si samozřejmě můžete doma připravit kdykoliv, největší popularitě se ovšem...

Srnčí hřbet sous vide v pistáciové krustě

Srnčí hřbet má sice stejně jako například maso jelena či daňka relativně nízký obsah...

Divoká zvěřina – nejlepší recepty

Máte rádi zvěřinu? Zarytí masožrouti asi odkývají, protože to je prostě maso, ale...

svickova-4787472

Srnčí svíčková – recept

Svíčková je českou klasikou. Tento recept je od pana Václava Friče (restaurace Na Pekárně...

Recept – srnčí hřbet

Ingredience: 1 kg srnčího hřbetu6 dkg slaniny10 dkg šunky3 cibule1 mrkev2,5 dcl bílého...

Recept – kančí guláš s brusinkami

Brusinky jsou výborným doplňkem k masu všeho druhu, zvěřinu nevyjímaje. Důkazem je tento...

Srnčí guláš po krumlovsku

Zvěřinové guláše se nejen u nás těší opravdu velké oblibě, ať už se jedná o kančí...

Guláš z kance – recept

Zvěřinové pokrmy se těší velké popularitě nejen na podzim. Pokud si i vy chcete doma...

© 2023 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang