
Ingredience:
- 1 kg srnčího hřbetu
- 6 dkg slaniny
- 10 dkg šunky
- 3 cibule
- 1 mrkev
- 2,5 dcl bílého vína
- hovězí vývar
- 10 dkg másla
- sardelová pasta smíchaná s 5 dkg másla
Postup:
Srnčí maso zbavíme všech šlach a blan a prošpikujeme slaninou nakrájenou na nudličky.
Na dno pekáče rozložíme na kolečka nakrájenou cibuli, na plátky pokrájenou mrkev, slaninu a vložíme srnčí hřbet. Přidáme máslo a ze všech stran osmažíme.
Vše podlijeme vínem a vodou a podusíme.
Téměř hotové maso vyjmeme z pekáče a z vrchní části přibližně do poloviny několikrát nakrojíme. Vzniklé otvory vycpeme šunkou a sardelovou pastou a v čistém pekáči dopečeme.
Šťávu z prvního pekáče procedíme a naléváme na hotový srnčí hřbet.