Recept – srnčí hřbet

Hlavní jídlaMasoUzeninyVínoZvěřina

Ingredience:

  • 1 kg srnčího hřbetu
  • 6 dkg slaniny
  • 10 dkg šunky
  • 3 cibule
  • 1 mrkev
  • 2,5 dcl bílého vína
  • hovězí vývar
  • 10 dkg másla
  • sardelová pasta smíchaná s 5 dkg másla

Postup:

Srnčí maso zbavíme všech šlach a blan a prošpikujeme slaninou nakrájenou na nudličky.

Na dno pekáče rozložíme na kolečka nakrájenou cibuli, na plátky pokrájenou mrkev, slaninu a vložíme srnčí hřbet. Přidáme máslo a ze všech stran osmažíme.

Vše podlijeme vínem a vodou a podusíme.

Téměř hotové maso vyjmeme z pekáče a z vrchní části přibližně do poloviny několikrát nakrojíme. Vzniklé otvory vycpeme šunkou a sardelovou pastou a v čistém pekáči dopečeme.

Šťávu z prvního pekáče procedíme a naléváme na hotový srnčí hřbet.

IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang