Recept Srnčí hřbet

1 kg srnčího hřbetu, 6 dkg slaniny, 10 dkg šunky, 3 cibule, 1 mrkev, 2,5 dcl bílého vína, hovězí vývar, 10 dkg másla, sardelová pasta smíchaná s 5 dkg másla

Srnčí maso zbavíme všech šlach a blan a prošpikujeme slaninou nakrájenou na nudličky. Na dno pekáče rozložíme na kolečka nakrájenou cibuli, na plátky pokrájenou mrkev a slaninu a vlžíme srnčí hřbet. Ještě dodáme máslo a ze všech stran osmažíme. Vše podlijeme vínem a vodou a podusíme. Téměř hotové maso vyjmeme z pekáče a z vrchní části přibližně do poloviny několikrát nakrojíme. Vzniklé otvory vycpeme šunkou a sardelovou pastou a v novém pekáči dopečeme. Šťávu z prvního pekáče procedíme a naléváme na hotový srnčí hřbet.