Ingredience

  • 110 g sušenek
  • 50 g másla
  • 25 g hnědého cukru
  • 350 g mascarpone
  • 75 g moučkového cukru
  • 1 citron, oloupaná kůra
  • 2-3 citrony, vymačkané (asi 90 ml)

Postup

  • Krok 1 – Sušenky rozdrťte v sáčku válečkem na potraviny nebo v kuchyňském robotu. V hrnci rozpusťte máslo, odstavte z ohně a vmíchejte hnědý cukr a sušenkovou drť.
  • Krok 2 – Dno 20 cm dortové formy s volným dnem vyložte pergamenem na pečení. Na dno formy natlačte sušenky a během přípravy polevy je dejte vychladit do lednice.
  • Krok 3 – Mascarpone, moučkový cukr, citronovou kůru a šťávu vyšlehejte dohromady, až vznikne hladký krém. Rozetřete na základ a nechte několik hodin chladit.
IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang